Fyn er kendt for at være Danmarks baghave. Odense for at være Danmarks Silicon Valley.

Men hvilke virksomheder er egentlig størst i Odense?

Vi kan hurtigt afsløre, at ingen virksomheder i Odense er store nok til at slås med de største danske foretagender.

Slog de ti største odenseanske virksomheder deres omsætninger sammen, så ville den stadigvæk være meget mindre end hos giganterne Mærsk og Vestas.

Et samlet Odense ville ikke engang komme ind på top-15 på Berlingskes nye liste over største danske virksomheder. En liste, som er baseret på tal fra 2020.

Men selvom Odense ikke kan måle sig med de store drenge, så har flere af byens virksomheder svimlende omsætninger. Her har vi samlet de fem største.

5.-pladsen: TV 2/Danmark

Korrespondent for TV 2, Ulla Terkelsen på arbejde i forbindelse med den engelske dronnings 80-års fødselsdagsfest.
Korrespondent for TV 2, Ulla Terkelsen på arbejde i forbindelse med den engelske dronnings 80-års fødselsdagsfest. Foto: Jeppe Michael Jensen
Vis mere

På femtepladsen over største virksomheder i Odense finder vi statsejede TV 2, der er storleverandør af underholdning og nyheder i levende billeder til danskerne.

  • Omsætning: 3.229 millioner kroner
  • Placering i Danmark: nr. 145

4.-pladsen: Alumeco Holding

Det er måske ikke så tit, du shopper metaller som aluminium, kobber og messing. Hans Schweers har dog gjort det til en god forretning at sælge lige nøjagtig den slags. Når han ikke sælger metaller, så er han en aktiv støtte af Odense Håndbold.

  • Omsætning: 4.045 millioner kroner
  • Placering i Danmark: nr. 119

3.-pladsen: Harald Nyborg

Erling Daell er ud over at være ejer af Harald Nyborg sanger i et rockband.
Erling Daell er ud over at være ejer af Harald Nyborg sanger i et rockband. Foto: Claus Bech
Vis mere

Der er salg i billige skruer, søm og stereoanlæg. Så meget, at hele Danmarks discount-byggemarked kommer ind på en tredjeplads over de virksomheder i Odense, der har størst omsætning. Ejerne, Kurt og Erling Daell, er også Odenses tredjerigeste målt på formue. De er også far og søn.

  • Omsætning: 7.416 millioner kroner
  • Placering i Danmark: nr. 73

2.-pladsen: Orifarm

Sovemedicin fra Orifarm.
Sovemedicin fra Orifarm. Foto: Katrine Emilie Andersen
Vis mere

Hver gang du går på apoteket, så er der ret stor chance for, at du får odenseansk medicin med hjem. Odenses andenstørste virksomhed brødføder sig nemlig på at importere medicin til salg på de danske apoteker. Ejer Hans Carl Bøgh-Sørensen er tilmed Odenses andenrigeste.

  • Omsætning: 8.298 millioner kroner
  • Placering i Danmark: nr. 65

1.-pladsen: Thornico

Christian Stadil, bagved far Thor Stadil, ejer af Hummel m.m.
Christian Stadil, bagved far Thor Stadil, ejer af Hummel m.m. Foto: Henning Bagger
Vis mere

Førstepladsen ligger måske ikke så godt i munden. Men det gør Christian Stadil og Hummel formentlig, der er henholdsvis medejer og et af selskabets tøjmærker. Konglomeratet ejer også virksomheder inden for fødevare- og shippingindustrien. Christian Stadil har desuden tilføjet flere finurlige virksomheder til porteføljen igennem tv-programmet 'Løvens hule' på DR1. Blandt andet et københavnsk isfirma, der laver is på flydende nitrogen. Den anden medejer, Thor Stadil, far til Christian Stadil, ejer Kørup Slot på Nordfyn.

  • Omsætning: 8.575 millioner kroner
  • Placering i Danmark: nr. 60