»Det må samlet set anses for at være skuffende.«

Kurator Boris Frederiksen er ikke imponeret over tirsdagens auktion, hvor Britta Nielsens værdier i Sydafrika blev solgt.

Han står på vegne af den danske stat for at skrabe resterne af den svindeltiltalte kvindes værdier sammen.

Ved auktionen kom der ifølge TV 2 et bud på Britta Nielsens afrikanske villa på 91.000 kroner. Auktionshuset havde forventet at sælge det for mindst 700.000 kroner.

I alt er Britta Nielsen anklaget for at have franarret den danske stat knap 117 millioner kroner.

Ud over villaen blev bl.a. Britta Nielsens bil, en Land Rover Defender, solgt for omkring 128.000 kroner.

Der er ifølge Boris Frederiksen frem til i dag fundet værdier for 5-7 millioner kroner. Så ét stort spørgsmål står tilbage - hvor er resten af de 117 millioner kroner?

»Vores indtryk er, at de penge i meget betydeligt omfang er blevet brugt på privat forbrug. Mad, drikke, rejser og heste, der ikke længere har værdi. Hvis man køber en flaske vin, er der ikke noget tilbage bagefter.«

Britta Nielsens Land Rover Defender er på auktion tirsdag. Foto: Auktionshuset Peter Maskell
Britta Nielsens Land Rover Defender er på auktion tirsdag. Foto: Auktionshuset Peter Maskell
Vis mere

Kan det tænkes, at der er blevet deponeret diamanter forskellige steder i verden?

»Det kan jeg ikke afvise. Britta Nielsen har ikke ønsket at sige noget. Hvis man leger med tanken om, at hun har købt diamanter mod kontakt betaling i Sydafrika, kan jeg ikke sige andet end, at det kan lade sig gøre. Og at det ville være relativt svært at afdække,« siger Boris Frederiksen.

Tirsdag kunne man få et indblik i Britta Nielsens overdådige forbrug.

Fra villaen i Sydafrika tæt på den verdensberømte Kruger National Park blev alle hendes ting fremvist.

Dyre Apple-produkter, fotoudstyr, to Playstations og en stor Weber-gasgrill. Et hav af udsnittede afrikanske træfigurer og masker.

To kameralinser fra Nikon blev solgt for 76.000 rand svarende til cirka 35.000 kroner, mens Britta Nielsens gasgrill er solgt for 2.800 kroner, beretter TV 2, der var til stede ved auktionen sammen med omkring 25 interesserede købere.

Selv Britta Nielsens soverposer blev solgt. De gik for cirka 365 kroner.

B.T. har tidligere beskrevet hendes dyre vaner.

»Hun købte diamanter, ringe, armbånd og halskæder,« har en lokal diamanthandler tidligere fortalt. I maj 2012 købte hun på en enkelt dag for 520.000 sydafrikanske rand, hvilket i 2012 svarede til 375.600 kroner.

Desuden har en af Britta Nielsens tidligere naboer fortalt, at hun havde gartner året rundt samt privat vagtværn.

»Man kunne ikke undgå at se, at de havde penge. Huset blev passet i alle ender og kanter, og de førte et godt liv og kørte i gode biler,« forklarede naboen.

Udover Sydafrika spreder pengesporet sig til Sverige, Tyskland og Holland.

I Sverige er Britta Nielsens ødegård blevet beslaglagt, mens der i datterens navn er oprettet firmaer relateret til hestesport i Tyskland og Holland.

Allerede i foråret kunne Boris Frederiksen hente nogle millioner, da Britta Nielsens hus i Hvidovre vest for København blev solgt for 4,6 millioner kroner.

Han fortæller, at det er bagmandspolitiet (SØIK), der har samarbejdet med sydafrikanske myndigheder om auktionen i Sydafrika.

Retssagen mod Britta Nielsen begynder 24. oktober i Københavns Byret.