Torsdag har Københavns Politi atter gennemført en aktion rettet imod den organiserede handel med hash i Pusher Street. Seks er anholdt, mens en syvende mistænkt er på fri fod.

En af de anholdte mistænkes at være bagmand i sagen. Her er der tale om en mand, der bor på Christiania. 

Den formodede bagmand er i øvrigt bror til en rocker, der ligeledes sidder varetægtsfængslet i en større sag om hash, viser B.T.s research. 

I den aktuelle sag sigtes de seks for handel med mellem 102 og 224 kilo hash. Ved torsdagens indsats var der ifølge en pressemeddelelse tale om en større koordineret aktion.

En af de anholdte sad forvejen varetægtsfængslet i en anden sag om hashhandel i Pusher Street og blev således anholdt i fængslet, lyder det i pressemeddelelsen.

Den syvende mistænkte, der stadig er på fri fod, er en 30-årig mand. De øvrige seks er i alderen 26 til 43 år.

 Den omtalte mængde hash er ifølge politiets efterforskning solgt i en af Pusher Streets boder.

Efterforskningen af sagen bygger blandt andet på data fra krypteret kommunikation, og ifølge Simon Hansen, chef for Operativ Specialafdeling i Københavns Politi, er der tale om et organiseret netværk.

»Vi har haft en omfattende efterforskning, og den peger på, at de seks anholdte har spillet forskellige roller i et netværk, som har solgt betydelige mængder hash i Pusher Street,« fortæller han i pressemeddelelsen.

»I forbindelse med anholdelserne har vi også foretaget ransagninger, hvor vi blandt andet har fundet en del kontanter og en mængde narkotika, som nu også indgår i sagen,« lyder det endvidere.

De seks anholdte vil fredag blive fremstillet i grundlovsforhør i Københavns Byret med krav om varetægtsfængsling.

Anklagemyndigheden vil begære lukkede døre under grundlovsforhøret.

Hør mere om organiseret kriminalitet i B.T.s podcast 'På fersk gerning' her: