Jeg har været var ude at rejse 14 gange sidste år. Småture og vilde ture. London og Kina – blandt andet.

Man kan argumentere for, at jeg ikke kun er ude at opleve verden, men at jeg er på flugt fra en utilfredsstillende amputeret hverdag. Det meste er lykkedes i mit liv. Helt imponerende faktisk. Men jeg er ufrivilligt single – og det kan jeg ikke fikse – alene.

Jeg kan sætte en scene, så skæbnen og heldet har gode vækstbetingelser, men jeg kan ikke forcere det.

Mine weekender uden børn er ikke fyldt med uendelige samtaler med min eneste ene og timelang elskov. I stedet ser jeg mig selv stå i Kastrup ved gennemlysningen og tage skoene af.

Igen.

I vinterferien, hvor det endnu ikke fraflyttede barn ikke var hjemme, ville min naturlige reaktion være (endnu) en flugt. Under normale omstændigheder, ville jeg søge solen som et møl. Men det levner jo ikke særlig gode vækstbetingelser for kærlighed. Så jeg lagde en ny strategi.

Som jeg sagde til min veninde: »Jeg bliver hjemme i år og koncentrerer mig om det nære.« Hun svarede: »Ja , i 2018 har du indtil videre kun været i Egypten, Tanzania og på Zanzibar.«

O.k. Jeg kan se et mønster ...

Men nu skulle det være anderledes, så i vinterferien blev jeg hjemme – og datede. Det vil sige, jeg ved nu alt om prins Henriks vilde liv, og jeg har fået nye sofapuder (som jeg ikke manglede), men jeg var også på et par dates.

Jeg mødte én, som tydeligvis var blevet så såret af et tidligere mislykket familie/kærlighedsforsøg, at jeg med det samme snørrede løbeskoene. Jeg har været dér og har tidligere forsøgt at trække én, der ikke var klar, med. Det gider jeg ikke mere.

Der var engang en mand, der sagde til mig: ’Jeg håber, du er den, der kan hele mig’. Men det kan jeg ikke. Det kan ingen. Man må hele selv. Alene. Så held og lykke, sagde jeg til date nr. ét og satte i løb.

Så spiste jeg shawarma med én, som var tæt på perfekt, jeg tændte bare ikke. Vi må spise en shawarma mere, men jeg er allerede lidt modløs og meget frustreret over mig selv. Jeg prøvede at forstå, hvad tiltrækning er, og huskede mig selv på, at man nogle gange skal gøre noget nyt, hvis man ønsker et andet resultat. Men om natten drømte jeg, at jeg røvede en bank med et røvhul, jeg engang elskede, Som ikke vil forlade min underbevidsthed. Så date nr. to har svære kår.

Så var der ham, der aflyste, og planlagde en ny date, og aflyste igen. Og ham, der talte om sin skilsmisse ... Et kapitel, der ikke var slut – end nu. Dén historie var stadig for rodet til, at jeg gad læse den.

Så nu planlægger jeg et roadtrip fra Florida til New Orleans med mine børn. Jambalaya og greengrass og eventyr. Forhåbentlig skal nogle af min store søns venner med. Sidst jeg mødte lykken, var en aften, hvor de sang og spillede guitar, og jeg mærkede ungdommens ukuelige optimisme.