Der var et kæmpe opbud af kendte mennesker, da det sidste farvel skulle siges til designer og tidligere model Henriette Zobel.

Hun blev bisat fra Christians Kirke på Christianshavn fredag, og både skuespillere, de adelige og musikere var mødt op for at mindes hende.

Blandt andet dukkede grevinde Alexandra op, og hun kunne fortælle, at nyheden om Henriette Zobels død kom bag på hende.

»Jeg var i chok. 57 år var ingen alder at dø i,« lyder det fra grevinde Alexandra om hendes reaktion, da hun fandt ud af, at Zobel var gået bort.

På trods af at Henriette Zobel i mange år har været en nær ven af den royale familie, var ingen af kongehusets medlemmer mødt op til bisættelsen.

Der var dog to store og smukke kranse med røde og hvide bånd fra kongehuset. En krans fra kronprinsparret, og en fra prins Joachim og prinsesse Marie.

Blandt de øvrige kendisser, som dukkede op for at sige deres sidste farvel, var baronesse Caroline Fleming. Hun stod igennem en årrække model for Henriette Zobel, mens Zobel arbejdede som designer.

Henriette Zobel designede tøj under mærket Pureheart.

Foruden Fleming deltog også Bent Fabricius-Bjerre ved bisættelsen. Han spillede sågar inde i kirken, og efterfølgende fik han et venligt klap på skulderen af præsten Flemming Pless, som stod for bisættelsen.

Burhan G, som tidligere har dannet par med Sarah Zobel, mødte også op til bisættelsen, ligesom skuespiller Janus Nabil Bakrawi og kendisfrisøren Dennis Knudsen deltog.

»Jeg har aldrig set så mange blomster,« lød det fra kendisfrisøren, som fandt det meget rørende. Hun blev sendt rigtig godt afsted, lød det fra ham.

Knudsen sagde, at han mere end noget andet ville mindes sine rejser med Henriette Zobel, den kærlighed, de havde til hinanden, og de gode samtaler, de havde.

Derudover fortalte kendisfrisøren, at Henriette Zobel 'var enormt spirituel', hvorfor Dennis Knudsen var overbevist om, at hun var med ved bisættelsen og 'er med os'.

Ved slutningen af bisættelsen var det Henriette Zobels to sønner, Alexander og Nicolai, som bar kisten. De fik sagt et rørende farvel til deres mor, hvor de efter bisættelsen måtte støtte sig til hinanden, mens tårerne flød. De har to år forinden også sagt et sidste farvel til deres far, Peter Zobel, som blev 81 år gammel.

Præsten Flemming Pless snakkede under bisættelsen også direkte til sønnerne.

»Alexander og Nicolai har udtrykt, at de har lært kærligheden at kende gennem deres mor. Og det er vel den største gave fra en forælder. Vores tanker til jer. I har mistet begge forældre, men I ved, de nu er sammen,« sagde han og fortsatte:

»Hun elskede jer med grænseløs kærlighed. Også med en lysende karakter, som hun havde mødt gennem sin guru,« lød det fra Flemming Pless under bisættelsen.

Henriette Zobel blev 57 år gammel og døde som følge af flere års kamp med sygdom, lød det fra familien. Hun døde i sin lejlighed på Bredgade i København og blev efterfølgende fundet af et familiemedlem.