Mexicanske toldere fandt hele 102,5 kilo kokain ombord på containerskibet Svendborg Mærsk.

Det skriver Fyens.dk.

følge den mexicanske avis El Universal har den store mængde kokain på det danske skib en værdi på 1,2 millioner dollars. Det svarer til otte millioner danske kroner.

Helt konkret var det torsdag den 2. juli, at folk fra den mexicanske flåde og toldvæsen gik ombord på Mærsk-skibet med hunde og afslørede de store mængder kokain.

Meget uheldig sag om smugling af stor mængde kokain har ramt Mærsk. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix)
Meget uheldig sag om smugling af stor mængde kokain har ramt Mærsk. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix) Foto: Mads Claus Rasmussen
Vis mere

Mærsks danske presseafdeling bekræfter over for Fyns Amts Avis, at der den 2. juli blev foretaget en undersøgelse ombord på Svendborg Mærsk, da det anløb Manzanillo på den mexicanske vestkyst.

Da blev to havnearbejdere fundet skjult sammen med narkotika i en container på skibet.

»Vi samarbejder med de mexicanske myndigheder, der har ansvaret for sagen, men vi ønsker ikke at kommentere sagen yderligere, mens der foregår en efterforskning,« skriver seniorpresseofficer Christian Kjærgaard-Winther i et svar til Fyns Amts Avis.

Mærsk slår også fast, at man ikke accepterer ulovlig fragt.

Det var i en container på Mærsk-skib, der blev fundet over 100 kilo kokain.
Det var i en container på Mærsk-skib, der blev fundet over 100 kilo kokain. Foto: Henning Bagger
Vis mere

Selskabet har retningslinjer, der hjælper medarbejdere til screening og håndtering af lastbookinger med henblik på at være opmærksomme på noget usædvanligt eller mistænksomt, lyder det skriftlige svar.

- Vi arbejder proaktivt med myndighederne for at mindske risikoen, og vi vil samarbejde åbent med relevante myndigheder under denne undersøgelse, skriver rederiet til Fyens Amts Avis.

Mærsk har altså ikke særligt præcise meldinger om den store mængde kokain, politiet har fundet.

Avisen El Universal har dog informationer om, at folk i det mexicanske søværn havde fået efterretninger om, at der var narkotika ombord, da Svendborg Mærsk anløb Manzanillo.

Cointainerskibet kom til Manzanillo fra havnebyen Balboa i Panama. Det havde forinden været i havn i et døgn i Buenaventura i Colombia.

Og som bekendt er det på ingen måder usædvaligt, at der smugles kokain fra lige det sydamerikanske land.