Folketingspolitikerne skal finde en løsning, så Mint kan vende hjem til sin papfar og lillebror.

I en ny måling erklærer 70 pct. af danskerne sig enige i, at politikerne skal finde en løsning for de 70 børn, som siden januar 2017 er udvist efter en integrationsvurdering, så de kan få mulighed for at vende tilbage til Danmark.

Kun 9 pct. af danskerne er uenige.

Loven om integrationsvurderinger kan hverken 'forklares eller forsvares' har Socialdemokratiets udlændingeordfører, Mattias Tesfaye, tidligere udtalt.

Derfor blev regeringen, Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti for tre måneder siden enige om et forslag til en lovændring fremadrettet, hvor integrationsvurderingerne bliver afskaffet helt. Til gengæld skal et barn, der stadig har én forælder i hjemlandet, søge om familiesammenføring med sin mor eller far senest tre måneder efter. at forælderen har fået ophold.

Lovændringen vil blive fremsat i Folketinget efter valget.

Men udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) har flere gange understreget, at de nye regler kun gælder fremadrettet og dermed ikke kommer til at ændre noget for Mint og de andre allerede udviste børn.

Og dét er et flertal af danskerne altså ikke tilfredse med, viser den nye meningsmåling.

I hverdagen bor Mint nu i Thailand med sin mor og Malick i Danmark med sin far. Kun i ferierne er familien samlet.
I hverdagen bor Mint nu i Thailand med sin mor og Malick i Danmark med sin far. Kun i ferierne er familien samlet. Foto: Privatfoto
Vis mere

Mange har nemlig langtfra glemt Mint, der nu i syv måneder har været i Thailand med sin mor, mens hendes lillebror og papfar har været i Danmark.

Politianmeldte regeringen

Så sent som i dag har en dansk borger politianmeldt 'de ansvarlige i regeringen, herunder Lars Løkke Rasmussen og Inger Støjberg, partierne Venstre og Dansk Folkeparti, Udlændingestyrelsen og Udlændingenævnet' for brud på en række konventioner og love.

'Alle ovenstående har bevist tilsidesat børns rettigheder, forøvet psykisk vold, psykiske overgreb, vanrøgt og omsorgssvigt i forhold til Mint og Malick Pumboonserm Thøgersen,' fremgår det bl.a. af politianmeldelsen, der fortsætter:

'Enhver myndighed i Danmark har pligt til at varetage barnets tarv, herunder retten til familieliv, medmindre det er til skade for barnet. Disse overgreb fører til, at Mint og Malicks psykologiske modning og udvikling skades.'