Ombudsmanden dropper at foretage sig yderligere i sagen om Frederiksberg-borgmester Simon Aggesens opdeling af en lejlighed. Det fremgår af en pressemeddelelse.

Ombudsmandens afgørelse kommer, efter at Ekstra Bladet tidligere har afdækket, hvordan det i 2015 lykkedes Simon Aggesen at få fingre i en herskabslejlighed på Frederiksberg Allé og tjene 11 millioner kroner skattefrit efter at have istandsat og solgt den. Det skete efter en opsplitning af lejligheden, som han så solgte i to bidder. Lejligheden blev aldrig udbudt til salg.

Simon Aggesen fik ifølge Ekstra Bladet lokket den oprindelige beboer Marcel de Sade ud af lejligheden med lovning på en anden, hvorefter han købte den til en lav pris af Dansk Bibelskole, der ejede ejendommen.

I den forbindelse skaffede Aggesen en ny lejlighed til Marcel de Sade, og han betalte flytteomkostninger til Marcel de Sade for 100.000 kroner.

Simon Aggesens hus er nu under totalrenovering.
Simon Aggesens hus er nu under totalrenovering.
Vis mere

Det lykkedes også borgmesteren at få fingre i et mondænt hus i Fuglebakkekvarteret på Frederiksberg – også uden, at huset var udbudt til salg. Huset på 212 kvadratmeter fik han til 9,25 millioner kroner.

Borgmesteren sikrede sig inden købet af huset en byggeret, så han kunne inddrage førstesalen til beboelse. Dermed sikrede han sig 85 ekstra kvadratmeter til en værdi af fire millioner kroner.

På opfordring fra Ombudsmanden har Frederiksberg Kommune lavet en redegørelse, og af materialet fremgår det, at borgmesteren ikke har deltaget i eller på anden måde har haft en rolle i forhold til kommunens behandling af sagen om opdeling af lejligheden. Simon Aggesen har alene baseret det 'på offentlig tilgængelig information', fremgår det af kommunens redegørelse til Ombudsmanden.

På den baggrund skriver ombudsmand Niels Fenger til Frederiksberg Kommune, at han 'ikke har grund til at tro, at der er sket en overtrædelse af regler om inhabilitet i forbindelse med behandlingen af sagen om tilladelse til at opdele den nuværende borgmesters lejlighed'.