Hold nu godt fat i jeres kasketter og solbriller, så de ikke blæser væk.

Desværre er der dårligt nyt fra Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) om vejret den kommende uge, hvor mange holder sommerferie.

»Vi får en noget blæsende periode med vestenvind, da flere frontsystemer bevæger sig ind over landet,« siger Trine Pedersen, der er vagthavende meteorolog hos DMI.

Og især et sted meldes om chance for vindstød af stormstyrke både søndag og mandag.

Søndag og mandag må livredderne ved den nordligste del af Vesterhavet regnes vindstød af stormstyrke. Så flagende vil nok blafre rigtig meget disse dage. (Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix)
Søndag og mandag må livredderne ved den nordligste del af Vesterhavet regnes vindstød af stormstyrke. Så flagende vil nok blafre rigtig meget disse dage. (Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix) Foto: Henning Bagger
Vis mere

»Ved kysterne i Nord- og Nordvestjylland er der op til hård kuling og risiko for vindstød af stormstyrke,« siger Trine Pedersen.

Det vil sige, at de mange ferierende i telte og sommerhuse ved Vesterhavet fra Klitmøller og op til Skagen skal passe særligt godt på.

Især når de ude ved Vesterhavet, hvor der forventes at være høje bølger på grund af den kraftige vind.

»Det er en periode, hvor der nok ikke skal stå andet end havemøbler udenfor,« siger Trine Pedersen.

DMI vurderer, at vinden bliver en lille smule mildere tirsdag, hvor vindstødene i det nordjyske bliver af kuling.

Sidst på onsdagen vil der dog være en form for skifte i vindretningen, da den vil dreje i sydlig retning og samtidig aftage i styrke.

Hvordan vejret bliver hen mod næste weekend er ret usikker.

Men det ser ikke ud til, at solen og de høje temperaturer er på vej.

Foreløbigt i hvertt fald.

'Antagelig fortsat ustadigt, til tider blæsende og uændrede eller lidt stigende temperaturer,' står der på DMIs hjemmeside om vejret næste weekend og frem.

Så det er fortsat et stort spørgsmål, om sommeren kommer tilbage i uge 29.