Der har været stor mystik om de meget vigtige middagsgæster, som Annette Heick og hendes mand, Jesper Vollmer, havde under Folkemødet på Bornholm.

For hvem er det, som befinder sig på den 'øverste, øverste, øverste hylde', som Annette Heick nævnte? Det har B.T. forsøgt at finde ud af.

Det var, da Annette Heick gæstede 'Det vi taler om' under Folkemødet , at hun kom med de efterhånden så berømte ord.

»Der er meget stor diskretion, og det er der, fordi de gæster, der kommer hos os, er fra den øverste, øverste, øverste hylde i Danmark,« forklarede Heick, da hun fortalte, hvordan hun fik fjernet politikeren Rasmus Paludan ved sit hus i Allinge. Hun havde fundet hans tilstedeværelse problematisk grundet de vigtige gæster, som var kommet for at nyde et måltid mad i den private spiseklub, som Annette Heick driver med sin mand, den tidligere kongehuskok Jesper Vollmer.

Statsminister Mette Frederiksen var med på Bornholm, men var hun med til Annette Heicks middagsfest?
Statsminister Mette Frederiksen var med på Bornholm, men var hun med til Annette Heicks middagsfest? Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Vis mere

Ifølge eliteforsker Christoph Ellersgaard fra CBS, der blandt andet har kortlagt magteliten i Danmark, er det ikke helt uvæsentlig, hvem der var med:

»Det kunne være spændende at finde ud af, hvem der egentlig tager med, for det siger jo også noget om, hvem i de forskellige elitegrupper der laver uformelle forbindelser til hinanden,« siger han og fortæller, at der ifølge hans forskning er omkring 200 personer i Danmark, som man ville definere som den 'øverste, øverste, øverste elite'.

Ifølge Ellersgaards definition vil samfundets allerøverste top typisk tælle Kongehuset, regeringstoppen, vigtige embedsmænd, ledere af vigtige interesseorganisationer samt lederne eller ejerne af nogle af Danmarks største eller mest betydningsfulde virksomheder.

Annette Heick har afvist at fortælle, hvem de hemmelige gæster var.

På forhånd kan B.T. udelukke dronning Margrethe, kronprins Frederik, kronprinsesse Mary samt flere af de største erhvervsledere, da Kongehuset netop torsdag aften, hvor Heicks arrangement fandt sted, holdt en gallamiddag for det norske kongepar, hvor også flere fra toppen af dansk erhvervsliv var med.  

Blandt andet var direktør i Lego Group Nils B. Christiansen, Grundfos-direktør og ejer Poul Due Jensen og direktør i Dansk Industri Lars Sandahl Sørensen på gæstelisten til Dronningens fest. 

Hos Udenrigsministeriet oplyser man, at hverken udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (M) eller andre fra Udenrigsministeriet var med til Heicks arrangement.

Men hvem var de hemmelige gæster så?

En af de kendte danskere, der de seneste år har haft sin faste gang på Bornholm, er Jubii-stifteren og mangemillionæren Martin Thorborg, der sammen med sin kone ejer et hotel i Gudhjem.

Martin og Jannie Buch Thorborg driver et hotel på Bornholm , og der tilsyneladende ikke en del af den allerøverste elite.
Martin og Jannie Buch Thorborg driver et hotel på Bornholm , og der tilsyneladende ikke en del af den allerøverste elite. Foto: Bax Lindhardt/Ritzau Scanpix
Vis mere

Han deltog selv i Folkemødet og har godt hørt om Heicks selskab, men afviser at have været med:

»Jeg har ingen anelse om, hvem der var med, der er jo lidt højt op til øverste hylde. Men håber, I finder ud af det,« skriver han i en sms og tilføjer, at han ikke har noget bud på, hvem det kunne være.

»Jeg har ikke set en eneste, der på nogen måde kunne være på så høj en gren, eller hørt det mindste rygte, « tilføjer han.

Ifølge Annette Heick var en del af problematikken, at PET havde tjekket stedet forud for middagen, så derfor har B.T. også været i kontakt med både Pia Kjærsgaard og Inger Støjberg, der begge er kendt for at have PET-vagter.

Pia Kjærsgaard var heller ikke en af de hemmelige gæster.
Pia Kjærsgaard var heller ikke en af de hemmelige gæster. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Vis mere

Hverken Pia Kjærsgaard eller Inger Støjberg deltog dog i selskabet:

»Jeg tilhører tydeligvis ikke øverste, øverste, øverste hylde,« skriver Inger Støjberg og tilføjer, at hun i øvrigt ikke aner, hvad det er for nogle middage, som Heick og Vollmer holder.

Kendissen og multikunstneren Jim Lyngvild var også på Bornholm, men deltog heller ikke i middagen.

»Jeg VED dog, hvem der var, men det må I selv finde ud af,« skriver han i en sms.

Inger Støjberg er ikke på den øverste, øverste, øverste hylde.
Inger Støjberg er ikke på den øverste, øverste, øverste hylde. Foto: Nils Meilvang/Ritzau Scanpix
Vis mere

Christoph Ellersgaard undrer sig ikke over, at hverken Pia Kjærsgaard, Martin Thorborg eller Jim Lyngvild er det rigtige match.

»De ville alle tre falde uden for vores kategori, for selv om Thorborg godt nok er erhvervsleder, så er han ikke leder i en af landets store afgørende virksomheder. Han er også lidt for meget 'selfmade man' til at passe ind i det etablerede erhvervsliv,« siger han og tilføjer:

»Og Pia Kjærsgaard har godt nok været formand for Folketinget, men hun blev aldrig sådan helt en del af regeringen og den politiske elite,« siger han.

B.T. har også spurgt Statsministeriet, om statsminister Mette Frederiksen var en af de vigtige gæster, da Statsministeren også har PET-agenter tilknyttet. Ministeriet henviser til Socialdemokratiet, som skriver til B.T., at man ikke kan hjælpe med at svare på, om statsministeren eller andre socialdemokratiske ministre deltog.

Jim Lyndvild ved godt, hvem der var med til Heicks selskab.
Jim Lyndvild ved godt, hvem der var med til Heicks selskab. Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Vis mere

Miljøminister Magnus Heunicke oplyser dog til B.T., at han ikke deltog i middagen.

Ifølge Christoph Ellersgaard er det slet ikke sikkert, at Annette Heick definerer den allerøverste elite på samme måde, som forskerne gør.

»Vores forskning peger på, at hvis man for eksempel tilhører kultureliten, så er man lidt mere tilbøjelig til at sætte folk fra kultureliten på den 'øverste, øverste, øverste hylde', «siger han.

B.T. kan desuden udelukke, at Hummel-ejer Christian Stadil skulle have været blandt den ekslusive elite, da han netop selv holdt en champagnefest i Thornicos hovedkvarter den aften, hvor flere kendte – herunder Alexander Kølpin og Mascha Vang – deltog.

Derudover holdt designeren Charlotte Sparre også fest samme aften, nemlig et 30-års jubilæum i Brøndsalen i Frederiksberg Have, hvor mange kendte dukkede op. Kendiskokken Thomas Rohde stod ifølge Billed-Bladet for maden.

Selv om det i denne artikel ikke lykkedes B.T. at afsløre, hvem de hemmelige gæster var, så mener Ellersgaard, at det giver mening at komme til bunds i sagen:

»Jeg tror ikke, vi kan udlægge andet for nu, end at der kom nogle meget vigtige mennesker,« siger han og tilføjer, at man dog ikke skal undervurdere, hvad sådan nogle middagsarrangementer kan bruges til.

»Noget af det, man kan bruge det til, er, at man kan danne nogle netværksrelationer. Netværk er jo et vigtigt fundament for tillid. Det er jo også et spørgsmål om at undgå at være ude af øje, ude af sind. Det er en måde at minde folk om, hvem man er på,« siger han.

Ved du, hvem der deltog i den hemmelige middag? Så giv os gerne et tip.