Drømmer du om at blive nabo til statsministeren, så er det måske nu, du skal slå til. I hvert fald virker det til, at der er muligheder for at prutte om prisen.

Den kendte rigmand Lars Kolind giver en klækkelig rabat på sit pragtpalæ ved Bagsværd Sø, der er en af Danmarks kendteste villaer, og som har været ejet af flere kendte gennem tiden.

Hele 13 millioner kroner er der blevet skåret af prisen på den smukke, beige villa 'Tusculum'.

Den 704 kvadratmeter store villa, der er nabo til statsministerens officielle bolig, Marienborg, blev ellers ifølge Se og Hør sat til salg for 85 millioner kroner tilbage i oktober.

Tusculum ses her i forgrunden med Marienborg i baggrunden.
Tusculum ses her i forgrunden med Marienborg i baggrunden. Foto: Bjarke Ørsted
Vis mere

Men afmatningen på boligmarkedet har tilsyneladende også ramt de pengestærke købere. I hvert fald kan boligen nu erhverves for 72 millioner kroner, skriver Boliga.

Den mere end 140 år gamle villa har en omtumlet fortid. Inden Lars Kolind købte den med sin kone, Vibeke Reimer, tilbage i 2013, var den ejet af det omstridte ejendomsmæglerpar Peter Norvig og Hanne Nørrisgaard.

Parret måtte sælge, da de blev så hårdt ramt af finanskrisen, at de endte med at måtte afhænde deres 22-Nybolig-mæglerforretninger.

Millionerne fossede ud af deres bankkonti, og de endte med at sætte villaen ned to gange, før det lykkedes at sælge til Lars Kolind for 45,5 millioner kroner.

Ejendomsmæglerne Hanne Nørrisgaard og Peter Norvig, dengang de stadig ejede villaen Tusculum. Her ses de foran villaen.
Ejendomsmæglerne Hanne Nørrisgaard og Peter Norvig, dengang de stadig ejede villaen Tusculum. Her ses de foran villaen. Foto: Claus Bech
Vis mere

»Det er et meget, meget smukt og fantastisk hus. Ligesom mange andre i København har vi kendt til det hus i mange år, og pludselig fik vi chancen for at købe det. Så skal man slå til,« fortalte en glad Lars Kolind kort efter handlen til B.T.

Knap så glade var Nørrisgaard og Norvig næppe. De købte villaen i 2004 for 45 millioner kroner og tjente derved ikke det store på den, men ifølge Hanne Nørrisgaard var det ikke andre muligheder.

Alene ejendomsskatterne for pragtpalæet løb op i 50-55.000 kroner hver måned, og dertil kom de andre udgifter.

»Inden vi er færdige, så er vi oppe i 80.000 om måneden – og så kommer der lån oveni. Vi har kigget på os selv og sagt, er vi idioter eller hvad. Det er vanvittigt at bruge over 100.000 kroner om måneden på husleje,« forklarede Hanne Nørrisgaard i et interview med B.T.

Lars Kolind.
Lars Kolind. Foto: Dennis Lehmann
Vis mere

Parret stiftede efterfølgende en anden mæglervirksomhed – Living Homes – men gik konkurs i 2020.

I 2021 gik det endnu værre for parret, da de blev anholdt og tiltalt for coronasvindel. Sagen blev dog i 2022 udsat på ubestemt tid.

I marts 2023 blev parret ifølge Se og Hør frakendt retten til at drive virksomhed som følge af konkursen i 2020.

Så galt går det næppe for Tusculums nuværende ejere. For selvom Kolind-parret er ude i et stort prisnedslag, så står de stadig til at tjene 27 millioner kroner på villaen, hvis den bliver solgt til prisen.

Tusculum ligger smukt ud til Bagsværd Sø (th.). Marienborg ligger til venstre.
Tusculum ligger smukt ud til Bagsværd Sø (th.). Marienborg ligger til venstre. Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

Dertil kommer, at parret i 2016 solgte deres gods Løndal mellem Silkeborg og Horsens for over 100 millioner kroner

Ifølge Se og Hør har Kolind-parret desuden fortsat et landbrug og et sommerhus ved Skibby i Hornsherred. Derudover købte de i 2022 en lejlighed i Nyhavn i København til 19,5 millioner kroner.