Hans far er en af kong Frederiks bedste venner, og han er selv en nær ven af kronprins Christian. Dertil har familiens gods en særlig plads i kong Frederik og dronning Marys kærlighedshistorie.

Den nordjyske teenager Holger Skeel, 19 år, er blevet udråbt til at være Nordjyllands største godsbesidder, efter at han først har overtaget familiens gods og derefter købt en landbrugsejendom til 31 millioner kroner. Men hvem er den yderst velhavende teenager?

Det var Nordjyske, der først kunne fortælle, at teenageren, der for fire år siden overtog familiens pragtejendom Birkelse Gods ved Aabybro i Nordjylland, nu har forøget ejendomsimperiet med det store landbrug i nærheden af Aabybro.

B.T. har kastet et nærmere blik på teenageren, der siden fødslen har været tæt på Danmarks nye kongepar – samt på hans formue og adelige ophav.

Kronprins Frederik med Mary tilbage i 2003, hvor de var med, da  var med i Tikøb Kirke, hvor Jørgen Skeel blev viet til Marie Louise Toft ( Malou).
Kronprins Frederik med Mary tilbage i 2003, hvor de var med, da var med i Tikøb Kirke, hvor Jørgen Skeel blev viet til Marie Louise Toft ( Malou). Foto: Jørgen Jessen
Vis mere

Venskabet med Kongehuset

Holger Skeels forældre, Malou og Jørgen Skeel, har igennem årtier været blandt kong Frederik og dronning Marys bedste venner.

Faktisk er de så tætte, at det netop var på Birkelse Gods i Nordjylland, at kong Frederiks venner tilbage i 2001 for første gang mødte hans kommende kone.

Det skete en nytårsaften, hvor parret holdt fest, og hvor Mary blev smuglet ind i Danmark for at undgå pressen.

»Så kørte vi fra Hamburg op gennem Jylland, og på et eller andet mørkt sted, hvor det bare sneede og sneede, stoppede vi på en rasteplads, og dér kom Frederik pludselig. Så hoppede jeg over i hans bil, og sammen kørte vi op til herregården Birkelse, hvor vi fejrede nytår med en hel masse af hans venner,« har kronprinsesse Mary fortalt i bogen ‘Under Bjælken’.

Jørgen Skeel og hans hustru, Malou, er desuden så tætte venner med kongeparret, at det kongelige par år efter år har ferieret og overnattet hos Skeel-familien, når de om sommeren har besøgt Skagen.

Desuden er Malou Skeel gudmor til prinsesse Isabella. 

Holger Skeel har gået på Herlufsholm Kostskole, samtidig med at kronprins Christian gik der. Og Malou Skeel har været forældrerepræsentant samt siddet i skolens bestyrelse.

Malous Skeel er næstformand i beskæftigelsesudvalget for Venstre i Jammerbugt Kommune.
Malous Skeel er næstformand i beskæftigelsesudvalget for Venstre i Jammerbugt Kommune. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Vis mere

Det adelige ophav

Den 61-årige Jørgen Skeel stammer fra en af Danmarks ældste, adelige familier (dog uden en adelstitel) og er desuden både hofjægermester og kammerherre.

Desuden er han fast deltager ved de årlige kongejagter, hvor han sammen med en del af kong Frederiks nære venner er repræsenteret.

Jørgen Skeel (tv) ses her tilbage i 2013.
Jørgen Skeel (tv) ses her tilbage i 2013. Foto: Bjarne Lüthcke
Vis mere

Den store formue

Et opslag i Holger Skeels selskab 'Selskabet af 14. marts 2024 P/S' viser, at han er mangemillionær.

Selskabets, der har til formål at 'eje, bortforpagte og drive landbrug' samt udleje ejendomme, har en egenkapital på 146 millioner kroner.

Selskabet har dog siden midten af marts været under 'frivillig likvidation'. Det vides ikke hvorfor.

Holger Skeel har også to andre selskaber: Birkelse Gods Komplementarselskab Anpartsselskab samt selskabet Birkelse Gods.

Ifølge Nordjyske ejer han 27 ejendomme samt 2.800 hektar jord.

B.T. har forsøgt at få kontakt til Holger Skeel. Vi har ligeledes uden held forsøgt at få kontakt med Malou og Jørgen Skeel.

Jørgen Skeel har dog udtalt til Nordjyske, at formålet med Holger Skeels køb af den nye landbrugsejendom, der ligeledes ligger i nærheden af Aabybro, fortsat er at drive produktionen videre, ligesom der skal opføres en solcellepark.