Anklager om seksuelle krænkelser har nu fået endnu mere omfattende konsekvenser for tv-værten Jes Dorph-Petersen.

Den populære vært, der i sidste uge mistede sit job som vært på Go’ Aften Live har nu mistet endnu et job.

Han er blevet fyret fra et projekt hos produktionsselskabet Deluca, hvor han det seneste år har arbejdet på en dokumentarfilm om svindel med falske Bitcoin-reklamer, skriver Ekstra Bladet.

Jes Dorph-Petersen bekræfter fyringen overfor B.T. og siger:

»Jeg ønsker ikke at sige noget om sagen generelt. Men ligesom at jeg er enormt ked af, at jeg ikke længere er vært på Go’ Aften Live, så er det også trist, at jeg på den måde brat må afslutte det store projekt, jeg var i gang med hos Deluca Film fra Aarhus«.

Det var tirsdag den 5. Januar, at det kom frem, at Jes Dorph-Petersen var blevet fyret fra værtsrollen på Go’aften Live.

Fyringen skete efter en ekstern sexisme-undersøgelse, som TV 2 havde fået lavet, og hvor to kvinder havde beskyldt Jes Dorph-Petersen for seksuelle krænkelser.

De to episoder fandt ifølge advokatunrdersøgelse sted i henholdsvis 2001 og 2003, og Jes Doprh-Petersen har i et opslag på Facebook beklaget episoderne, som han ikke kan huske i detaljer.

Ifølge TV 2 viste resultatet af undersøgelsen, at Dorph-Petersen havde opført sig på en måde, der ikke er forenelig med at være vært på TV 2.

Derfor er Jes Dorph-Petersen heller ikke overrasket over, at han er blevet fyret fra endnu et TV 2-relateret projekt.

»Jeg forstår godt, at TV 2 har taget mig af. For det er den samme logik, som de har brugt i Go’Aften Live – at de ikke ønsker mig på TV 2's skærme resten af mit liv, så på den måde overrasker det mig ikke, at det her sker.«

»Det ville være helt godnat, hvis jeg blev taget af Go’ Aften, og derefter får jeg lov at lave optagelserne færdige om det her med Bitcoins,« siger han.

Han ærgrer sig dog over, at det projekt, som han og flere andre journalister har brugt så meget tid på, nu måske ikke bliver til noget:

»Jeg er enormt ked af det på vegne af de dygtige og søde folk, som jeg har arbejdet med ovre i Aarhus. Det er jeg virkelig ked af. Vi har optaget og drønet land og rige rundt og interviewet, og vi var næsten færdige, så det er virkelig ærgerligt.«

Ifølge Jes Dorph-Petersen er det et meget værtsbåret program, hvor han har været en gennemgående figur.

»Jeg er meget synlig i det. Jeg ved ikke, om TV 2 vil prøve at lave det alligevel, men efter min mening må det være svært at lave det færdigt, hvis jeg ikke kan være med i det,« siger han.

Martin Kjær Jensen, der er redaktionschef hos Deluca Film, fortæller til Ekstra Bladet, at Deluca Film dog håber på sammen med TV 2 at finde en løsning, så man stadig kan sende programmet på en ny måde.

Jes Dorph-Petersen satser på at kunne arbejde som journalist fremover - også selv om et måske bliver bag kameraet.
Jes Dorph-Petersen satser på at kunne arbejde som journalist fremover - også selv om et måske bliver bag kameraet. Foto: Asger Ladefoged
Vis mere

Bølgerne går fortsat højt efter TV 2's sexismeundersøgelse, og Jes Dorph- Petersen tør endnu ikke spå om, hvad fremtiden byder på for ham.

»Jeg bruger al min tid lige nu på at reparere mig selv og bearbejde alt det, der er sket de seneste uger. Men jeg får da allerede nu nogle følere fra produktionsmiljøet og sådan rundt omkring«, siger han og tilføjer, at han satser på at lave journalistisk arbejde fremover:

»Og jeg har altid haft en drøm om at være freelance, men jeg har bare været for doven til at udføre den. Nu har jeg muligheden, fordi jeg er tvunget til at skulle finde på noget selv. Så alt er godt«.

Om fremtiden byder på en tilværelse foran skærmen eller bagved, ved han dog endnu ikke.

»Jeg har slet ikke nogen trang til at komme på skærmen igen eller blive vært. Jeg vil lige så gerne arbejde bagved eller lave radio. Jeg har fået opfyldt mine værtsambitioner, og jeg har ikke længere den her trang til at være på. Jeg kan sagtens leve uden,« lyder det fra 61-årige vært.