TV 2 har en dokumentar på vej om sexisme. I den skulle den ene kvinde, som anklager Jes Dorph-Petersen for krænkelser, medvirke.

Sådan lyder det i fredagens afsnit af sladdermagasinet 'Det, vi taler om'.

»Den (dokumentaren, red.) skulle være mere eller mindre klar, og den er tiltænkt til januar. Det har i hvert fald været planen, og man har også interviewet den kvinde til den dokumentar,« lyder det fra værten om den anmelder, som har fortalt, at Jes Dorph-Petersen tvang hende til sex.

»Jeg har hørt, at man lige nu battler en lille smule om udsendelsestidspunktet, fordi TV 2 er bange for, at hvis man sender den i morgen, så handler det her om 'ups, vi opdagede det i dokumentaren, vi havde ikke tænkt os at reagere på advokatundersøgelsen',« siger Ditte Okman videre.

Det er i podcasten, 'Det, vi taler om', at Ditte Okman behandler sagen om Jes Dorph-Petersen. Fra venstre ses Nikolaj Vraa, vært Ditte Okman og Anna Thygesen, der medvirkede i fredagens program.
Det er i podcasten, 'Det, vi taler om', at Ditte Okman behandler sagen om Jes Dorph-Petersen. Fra venstre ses Nikolaj Vraa, vært Ditte Okman og Anna Thygesen, der medvirkede i fredagens program.
Vis mere

Okman spørger desuden også sine gæster, direktør for 'We do communication', Anna Thygesen og journalist Nikolaj Vraa, om de mener, at Jes Dorph-Petersens offentliggørelse af sagen er en form for 'damage-control', inden den ventede dokumentar kommer ud.

I starten af snakken om Jes Dorph-Petersen-sagen lyder det således:

»Jeg synes, vi skal starte med at minde om, at vi et par gange har nævnt en dokumentar, som TV 2 er ved at producere om sexchikane, MeToo og overgreb. Det er en dokumentar, som handler om disse ting, blandt andet på TV 2,« siger Okman, som senere stiller dette spørgsmål om Jes Dorph-Petersens valg om at stå frem:

»Jeg tænker, om det har været noget, han har følt sig presset til. Tror I, at det er er fordi, historierne alligevel har været undervejs? Taler vi om ren damage-control?«

B.T. har været i forbindelse med Jes Dorph-Petersen, som understreger, at det ikke er tilfældet:

'Min offentliggørelse af min sag har ikke noget at gøre med den mulige dokumentar,' lyder det i en besked.

Han har ligeledes understreget i både Politiken og sidenhen andre medier, at han er gået ud med sagen, fordi han mener, advokatundersøgelsen, som TV 2's afgørelse er baseret på, er under al kritik.

I sit oprindelige opslag på Facebook skrev den 61-årige tidligere 'Go' Aften Live'-vært således:

'Og da jeg af erfaring ved, at denne sag allerede 'siver' som rygter i mediekredse, er det uundgåeligt, at den ville komme frem i offentligheden alligevel. Jeg er derfor sat i en ekstremt vanskelig situation,' lyder det, inden han fortsætter:

'Så efter lange overvejelser har jeg valgt at fortælle min historie i Politiken onsdag. Jeg har overgivet alle fakta og dokumenter til journalist Olav Hergel, som naturligvis har haft fri mulighed for at beskrive sagen objektivt og 100 % journalistisk.'

Hvis du vil høre sagen om Jes Dorph-Petersen-sagen behandlet mere indgående i 'Det, vi taler om', kan man finde det fulde program herunder: