Som 14-årige brugte han sine konfirmationspenge på at købe Brøndby-aktier. Efterfølgende blev han elev i Danske Bank, og siden er han blevet en af Danmarks rigeste med en formue på 6,8 milliarder kroner.

Men han elsker også at vinterbade, har sin favoritrestaurant, hvor han kan få tre retter for 300 kroner, og så er han blevet set flette fingre med Caroline Fleming. B.T. har set nærmere på Aarhus’ næstrigeste mand.

Modsat Aarhus rigeste, Bestseller-ejer Anders Holch Povlsen, er der begrænset fokus på 46-årige Henrik Lind, der ifølge Økonomisk Ugebrevs liste over Danmarks 100 rigeste er den næstrigeste i Aarhus.

Det kan skyldes, at det, han hovedsageligt er blevet rig på, er noget så usexet som handel med energi – eller også er han bare god til at holde lav profil.

Henrik Lind er født og opvokset i Aarhus, hvor han stadig bor.
Henrik Lind er født og opvokset i Aarhus, hvor han stadig bor. Foto: Tobias Kobborg
Vis mere

Men Henrik Linds succes bør bestemt ikke skjules. På rekordtid har han selv skabt en kæmpe formue.

Historien om Henrik Lind begynder i Aarhus, hvor han er født og opvokset, og hvor han har boet det meste af sit liv. I mange år hed adressen Risskov, hvor forretningsmanden boede sammen med sin kone Karina og parrets tre børn. Parret er dog siden blevet skilt, oplyser Henrik Lind til B.T.

Han er siden flere gange offentligt blevet set flette fingre med Caroline Fleming. Parret har dog ikke bekræftet, at de er kærester.

Henrik Lind er flittig bruger af Aarhus, hvor han blandt andet ynder at vinterbade ved havnen. Han besøger også gerne sin favoritrestaurant, Restaurant Latin, hvor han gerne bestiller fiskesupper eller Moules Marinières, mens kaffen gerne indtages på kaffebaren 'Great Coffee', står der på hans livsværk Danske Commodities hjemmeside.

Danske Commodities er en stor del af historien omkring den aarhusianske milliardær, men egentlig tager hans forretnings eventyr sin spæde start i hans barndom. Her viste den unge Henrik en udpræget interesse for aktier. Han læste Børsen og fulgte aktiekurserne og formåede endda at score en gevinst på de Brøndby-aktier, som han købte for sine konfirmationspenge.

Efter gymnasietiden blev han elev i Danske Bank, hvorefter han blev trainee i Jyske Banks råvareafdeling. Og det var her, at hans interesse for handel med el blev vakt, har han fortalt i et interview med blandt andre Berlingske.

I 2004 tog han skridtet fuldt ud, sagde sit job op og stiftede energihandelsselskabet Danske Commodities, der er gået over alt for forventning. Handel med el, gas og klimacertifikater blev så god en forretning, at han i 2018 kunne kalde sig mangemilliardær, da han solgte sit livsværk til norske Equinor for omkring tre milliarder kroner.

Siden har Henrik Lind passet sine investeringer i aktier og ejendomme, og det har altså fået formuen til at svulme endnu mere. Blandt andet har han ejet 15-20 procent af Molslinjen, hvilket han dog solgte i 2020.

El har været en vigtig brik i Henrik Linds milliardformue.
El har været en vigtig brik i Henrik Linds milliardformue. Foto: Tobias Kobborg
Vis mere

Aarhusiansk fodbold nyder også godt af den lokale rigmand, der i 2014 var med til at redde AGF fra økonomiske problemer.

Privat er rigmanden vild med både at læse og at gå på Moesgaard Museum. Og generelt er han bare ret vild med sin hjemby.

Da han i 2019 meddelte, at han ville yde et tilskud på 250 millioner kroner af egen lomme til et byggeri af et nyt stadion, forklarede han, at det var, fordi han gerne ville give noget tilbage til byen:

»Jeg er født i Aarhus, og Aarhus er en fællesnævner for mit liv. Jeg har selv spillet fodbold for mange år siden, og ved, hvad det fællesskab kan give af glæde,« forklarede Henrik Lind til Jyllands-Posten.

Rigmanden er også kendt for at involvere sig i  flere sociale projekter for psykisk syge og socialt udsatte, mens hans ekskone, Karina Østenkjær, også bruger en del tid på godgørende arbejde ved at hjælpe gadebørn i Indien.

Det har tidligere fremgået af denne artikel, at Henrik Lind hedder Østenkjær til mellemnavn. Henrik Lind har siden henvendt sig til B.T. og oplyst, at han ikke længere hedder Østenkjær. B.T. beklager fejlen.

Andre læser også