Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Efter tre år som dommer i 'X Factor' har sangerinden Oh Land valgt at sætte fokus på sig selv og sin musikalske karriere igen. Og det indebærer blandt andet, at hun skal synge på et sprog, som hun ikke er helt tryg ved.

Det fortæller Oh Land, der lyder det borgerlige navn Nanna Øland Fabricius, til B.T.

»Jeg er ved at indstudere en rolle til en forestilling på Operaen, som skal køre i foråret, hvor jeg skal synge på tysk, så der er jeg i gang med virkelig at dykke ned i mit skoletysk,« lyder det fra 36-årige Oh Land, der afslører, at hun bestemt ikke er en stjerne til tysk.

»Jeg øver, og det går fremad. Det er en kæmpe udfordring,« siger hun og fortæller, at hun også har gang i flere andre projekter – herunder at skrive nye sange.

Oh Land nåede at være dommer i 'X Factor' i tre sæsoner, før hun i foråret stoppede. Og selv om hun godt kan savne de unge, nye kunstnere, så er hun alligevel glad for sin beslutning.

»Det kom jo meget logisk ud af, at jeg fik en mulighed for at lave denne forestilling på Operaen, som jeg skal være med i, som overlappede i periode. Det kom som en naturlig lejlighed til at lave noget andet,« siger hun og fortsætter:

»Det er fantastisk at lave 'X Factor', og det er meget nemt at gerne ville lave det igen og igen og igen, men det er også en kæmpe tidssluger, og det er vigtigt for mig som skabende musiker og som skabende kunstner ikke at tilsidesætte så meget tid, at jeg ikke får lov at hente inspiration og arbejde med mit eget,« siger hun.

For Oh land betyder det meget at få lov til også at arbejde som kunstner:

»Det er det, der driver mig 100 procent, og det har jeg altid vidst,« siger Oh Land, der netop nu er aktuel med forestillingen 'Snedronningen' i Tivoli, hvor hun har arbejdet sammen med en anden kunstner – nemlig dronning Margrethe.

Her har Oh Land komponeret musikken til balletten. Og det er en opgave, som hun har nydt.

»For mig er det en kæmpe frihed at få lov til at skabe musik, som lever i et andet univers, som ligesom fortæller en anden historie end mine personlige kærestesorger, men at man arbejder med musik, som fortæller en overordnet historie i et univers, som jeg kan dykke fuldstændig ned i, uden at jeg skal bruge mig selv som reference,« siger hun.

Balletforestillingen Snedronningen kan ses i Tivoli fra den 1. til den 23. december.

Andre læser også