Lyt til artiklen

Da Ryan Kaji var tre år, begyndte hans forældre at filme hans begejstring ved at få nyt legetøj.

I dag topper den nu niårige dreng fra Texas Forbes' liste over bedst betalte YouTube-stjerner i verden. På listen er han noteret for en indtjening på intet mindre end 179 millioner kroner. Og det er altså på ét år.

Det er altså sikkert at sige, at YouTube er lidt af en guldgrube, hvis man har den rette idé – og det rette antal følgere.

Ryan Kaji har 41,7 millioner følgere verden over, og nærmest dagligt serverer han en video, hvori han anmelder legetøj, laver eksperimenter eller hygger med sin familie og historiefortælling.

Han har flere såkaldte kanaler på YouTube, men den, der kickstartede det hele i 2015 – hovedkanalen – hedder Ryan's World. Derudover findes der også versioner til det spansk- og japansktalende publikum.

Publikummet er unægteligt stort, og det begrænser sig ikke kun til det sociale medie, hvor han tjener penge på at lave reklamer.

Således kommer en del af knægtens indtjening også fra Ryan's World-merchandise, som tæller blandt andet masker, walkie-talkies og actionfigurer samt større samarbejder.

Samarbejder, der blandt andre inkluderer stormagasinet Macy's, der i år brugte hans superhelte-alter ego i dets storslåede og traditionsrige thanksgivingparade. Det var første gang, en youtuber havde fået den ære.

Til gengæld er det ikke første gang, at Ryan Kaji indtager førstepladsen på Forbes' liste over de bedst betalte youtubere. Det gjorde han såmænd også sidste år. Og året før det.

Faktisk har han været at finde på listen, som tæller de 10 mest indtjenende, siden 2017.

Én, der aldrig tidligere har været at finde på listen før, er Mr. Beast – eller Jimmy Donaldson, som han i virkeligheden hedder.

Godt nok har den 22-årige amerikaner været i gamet siden 2011, men det er først de senere år, han virkelig er slået igennem. I artiklen har Forbes da også givet Jimmy Donaldson titlen 'YouTubes største nye stjerne'.

Hans indhold består hovedsageligt af jokes og bizarre stunt. Eksempelvis har han inden for de seneste 12 måneder frosset sig selv ned, taget 1.000 ture i et pariserhjul og bygget verdens højeste tårn af Lego-klodser.

Og den slags er der altså 47,8 millioner følgere, der gider at se – og rigtig mange virksomheder, der vil betale for at være en del af.

Dermed har 'hr. bæst' indkasseret 121 millioner kroner på et år og er altså strøget ind som nummer to på Forbes' liste.

Den fulde liste, som tager udgangspunkt i indtjeninger målt fra juni 2019 til juni 2020, ser ud som følger:

  1. Ryan Kaji – 29,5 millioner dollar, 12,2 milliarder visninger og 41,7 millioner følgere.
  2. Mr. Beast (Jimmy Donaldson) – 24 millioner dollar, 3 milliarder sidevisninger og 47,8 følgere
  3. Dude Perfect (Coby Cotton, Cory Cotton, Garret Hilbert, Cody Jones og Tyler Toney) – 23 millioner dollar, 2,77 milliarder visninger og 57,5 millioner følgere
  4. Rhett and Link (Rhett James McLaughlin og Charles Lincoln III) – 20 millioner dollar, 1,9 milliarder visninger og 41,8 millioner følgere
  5. Markiplier (Mark Fischbach) – 19,5 millioner dollar, 3,1 milliard visninger og 27,8 millioner følgere
  6. Preston Arsement – 19 millioner dollar, 3,3 milliarder visninger og 33,4 millioner følgere
  7. Nastya (Anastasia Radzinskaya) – 18,5 millioner dollar, 39 milliarder visninger og 190,6 millioner følgere
  8. Blippi (Stevin John) – 17 millioner dollar, 8,2 milliarder visninger og 27,4 millioner følgere
  9. David Dobrik – 15,5 millioner dollar, 2,7 milliarder visninger og 18 millioner følgere
  10. Jeffrey Star – 15 millioner dollar, 600 millioner visninger og 16,9 millioner følgere