Mange havefans blev nok ærgerlige, da DRs efterhånden legendariske havemand Søren Ryge sidste sommer annoncerede, at han stopper på tv.

Men nu ser det ud til, at en afløser er klar til at følge i hans fodspor.

Den er den kendte tv-vært og designer Søren Vester, der skal til at lave haveprogrammer for DR.

Det fortæller han selv i flere opslag på Instagram. Programmet hedder 'Søren Vesters have' og bliver blandt andet optaget hjemme hos ham selv.

»'Søren Vesters have' går i luften torsdag 27. maj. Det bliver mega hyggeligt. For igen er jeg omgivet af de dejligste mennesker i at lave noget godt farvefjernsyn,« skriver han blandt andet.

Efterfølgende har flere personer gratuleret ham med det nye program. Flere har spurgt, om han skal være den nye Søren Ryge.

Og selv om de fleste nok vil mene, at en sammenligning er nærliggende, så mener Søren Vester ikke helt, at han kan leve op til Søren Ryges haveekspertise.

»Lad mig sige: Søren og Søren. Jeg har set alle Søren Ryges programmer. Manden har lavet fjernsyn i 40 år. Kan tale rent og kan tale rigsdansk og kan latinske navne på planter. Det er jo størrelse 70, og de sko kan man ikke udfylde,« siger han i et videoindslag på Instagram.

»Jeg håber, at jeg kan noget andet. Og det er heldigvis sammen med nogle rigtig gode folk bag kameraet til at hjælpe mig med det her,« tilføjer han.

Søren Vester skal i haveprogrammerne blandt andet ud og besøge forskellige havefolk.