Tirsdag eftermiddag har der været fyringsrunde hos Bruun Rasmussen.

Det bekræfter auktionshusets administrerende direktør Jakob Dupont onsdag overfor B.T.

Direktøren afviser at dele hvor mange medarbejdere, det drejer sig om, men kan bekræfte, at man tirsdag afskedigede flere medarbejdere.

»Vi lægger vores auktionshus i Bredgade sammen med vores hovedkvarter i Nordhavn – vi fraflytter begge dele – og så åbner vi på mandag i et nyt fælles auktionshus i Lyngby,« forklarer Jakob Dupont.

»I den forbindelse er der funktioner, der ikke skal være der længere. Men ikke flere, end hvad der er normalt og forventeligt, når man lægger to - forskellige - filialer sammen til én.«

Administrerende direktør i Bruun Rasmussen, Jakob Dupont, i virksomhedens nu lukkede lokaler i Bredgade i København.
Administrerende direktør i Bruun Rasmussen, Jakob Dupont, i virksomhedens nu lukkede lokaler i Bredgade i København. Foto: Linda Kastrup
Vis mere

I går tirsdag blev Bruun Rasmussen-medarbejderne så orienteret om fyringsrunden, ligesom de givne medarbejdere modtog deres opsigelse samme dag.

»Vi har foretaget det, der skal foretages,« lyder det kort fra direktøren, der afviser at gå dybere ind i forløbet.

I marts sidste år blev den danske familievirksomhed Bruun Rasmussen solgt til den engelske auktionsgigant Bonhams.

Et halvt år efter var hele familien – først Frederik Bruun Rasmussen og siden Alexa Bruun Rasmussen og de to søskendes far, Jesper Bruun Nielsen – trådt ud af virksomheden, de forinden var medejere af.

Jesper Bruun Rasmussen og Alexa Bruun Rasmussen forlod familievirksomheden et halvt år efter sidste års salg til den engelske auktionskæmpe Bonhams.
Jesper Bruun Rasmussen og Alexa Bruun Rasmussen forlod familievirksomheden et halvt år efter sidste års salg til den engelske auktionskæmpe Bonhams. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Vis mere

I tre generationer fungerede Bruun Rasmussen som familievirksomhed, efter Arne Bruun Rasmussen stiftede auktionshuset tilbage i 1948.

Tidligere på måneden kunne Bruun Rasmussen Kunstauktioner så annoncere, at virksomheden ville forlade deres ikoniske lokaler i københavnske Bredgade.

Den sidste auktion er også allerede afholdt i lokalerne, som i 75 år husede virksomhedens fysiske auktioner.

Men nu skal auktionshuset i København og det gamle hovedkvarter i Nordhavn i stedet lægges sammen i det nye, store hovedsæde i Lyngby.

»Planerne om at flytte til Lyngby var lagt inden, vi fik nye ejere, og er det helt rigtige for en virksomhed af vores størrelse for at fortsætte den vækst, vi har haft. Det er helt naturligt, at vi finder en bedre måde at drive så stor en forretning, som vi har i dag,« siger Bruun Rasmussen-direktør Jakob Dupont nu til slut.