For halvandet år siden forlod de sidste familiemedlemmer auktionshuset Bruun Rasmussen.

Her svingede auktionarius Jesper Bruun Rasmussen sit sidste hammerslag med datteren Alexa Bruun Rasmussen efter salget af deres livsværk til den britiske auktionskæmpe Bonham – og nu forlader Bruun Rasmussen også deres ikoniske lokaler.

Til oktober flytter Bruun Rasmussen nemlig ud til auktionsvirksomhedens nye, samlende hovedsæde i Lyngby.

Det afslører Bruun Rasmussen på deres hjemmeside, samt i en pressemeddelelse

Bruun Rasmussen er solgt til udlandet og er ikke længere en dansk familievirksomhed. Nu forlader virksomheden også de velkendte lokaler på Bredgade i København.
Bruun Rasmussen er solgt til udlandet og er ikke længere en dansk familievirksomhed. Nu forlader virksomheden også de velkendte lokaler på Bredgade i København. Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix
Vis mere

Den sidste auktion i de historiske lokaler i københavnske Bredgade 33 foregår derfor umiddelbart inden flytningen, navnlig over næstsidste uge af september.

Den sidste auktion på stedet, der har huset den førtidige danske familievirksomhed de seneste 75 år, vil have fokus på moderne kunsthåndværk og design og foregå frem til kl. 19.40 torsdag 21. september.

På denne sidste efterårsauktion kan man sågar købe den ikoniske prismelysekrone, der har hængt over den gamle auktionssal i al den tid.

For at få fingrene i den bronzeforgyldte lysekrone skal man dog have den store pengepung frem.

På den sidste auktion i lokalerne i Bredgade kan man købe den fornemme lysekrone, der har hængt alle 75 år i auktionssalen. Foto: Bruun Rasmussen / PR.
På den sidste auktion i lokalerne i Bredgade kan man købe den fornemme lysekrone, der har hængt alle 75 år i auktionssalen. Foto: Bruun Rasmussen / PR.
Vis mere

Bruun Rasmussen har nemlig vurderet deres klassiske Napoleon-lysekrone til en værdi af op mod 250.000 kroner.

I den pris er det dog ikke inkluderet, at man kan få taget den kostbare lysekrone ned af professionelle og få den transporteret forsigtigt hjem.

Det skal dog stadig gøres, og det inden 16. oktober, oplyses det på auktionsbeskrivelsen af lysekronen.

For her er Bruun Rasmussen altså ude af de ikoniske lokaler på københavnske Bredgade og rykket til Lyngby, hvor dørene slås op for offentligheden mandag 2. oktober.

Her i Lyngby skal auktionshuset have nyt hovedsæde, der udover at afholde både fysiske og online auktioner, også skal fungere som hovedsæde og kulturhus.

Jesper Bruun Rasmussen og Alexa Bruun Rasmussen var de sidste familiemedlemmer til at forlade Bruun Rasmussen. Virksomheden blev solgt for halvandet år siden til den engelske auktionskæmpe Bonhams, og nu rykker Bruun Rasmussen videre fra deres ikoniske lokaler i København efter 75 år.
Jesper Bruun Rasmussen og Alexa Bruun Rasmussen var de sidste familiemedlemmer til at forlade Bruun Rasmussen. Virksomheden blev solgt for halvandet år siden til den engelske auktionskæmpe Bonhams, og nu rykker Bruun Rasmussen videre fra deres ikoniske lokaler i København efter 75 år. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Vis mere

Den eneste, der fortsat er del af Bruun Rasmussen, som man kender fra TV 2-programmet 'Auktionshuset' – der over seks sæsoner fulgte dagligdagen i familievirksomheden – er valuerings- og salgschef Kasper Nielsen.

Først var det Frederik Bruun Rasmussen, der forlod sin families virksomhed et halvt år efter salget til det store engelske auktionshus Bonhams i marts 2022.

Knap et halvt år efter fulgte hans far, Jesper Bruun Rasmussen, og søster, Alexa Bruun Rasmussen, så også trop og trådte ud af virksomheden, som familien tidligere var medejere af.

Bruun Rasmussen fungerede i tre generationer som familievirksomhed, efter stiftelsen tilbage i 1948 af Arne Bruun Rasmussen.

Nu er det så engelske Bonhams, der skal føre auktionsvirksomheden videre – ganske snart fra de nye lokaler i Lyngby.

Hør seneste afsnit af B.T.-podcasten 'Det vi taler om' her.