For nylig kom det frem, at hans rederi det seneste år tjente knap 437 millioner kroner. Men succesen stopper ikke der.

For nu vælter milliarderne i bogstavelig forstand også ind hos den fynske milliardær Torben Østergaard- Nielsen.

Regnskabet for hans familieejede virksomhed Selfinvest, der ejer hans milliardkoncern United Shipping & Trading Company (USTC), viser et kæmpeoverskud.

Hele 2,9 milliarder kroner før skat lyder rekordoverskuddet på, oplyser Selfinvest i en pressemeddelelse.

Torben Østergaard-Nielsen med sine to døtre. Fra venstre: Mia Østergaard Rechnitzer, Nina Østergaard Borris og Torben Østergaard-Nielsen.
Torben Østergaard-Nielsen med sine to døtre. Fra venstre: Mia Østergaard Rechnitzer, Nina Østergaard Borris og Torben Østergaard-Nielsen. Foto: USTC
Vis mere

Og det har ført til, at selskabet har fået det bedste år nogensinde.

Ifølge Selfinvest steg omsætningen med 25 procent det seneste år fra 120 milliarder kroner til 150 milliarder kroner.

Det har ført til, at koncernen nu har en egenkapital på over otte milliarder kroner.

Og det glæder Torben Østergaard-Nielsen, der både er bestyrelsesformand og medejer, og som sammen med sine to døtre kan kalde sig Danmarks sjetterigeste ifølge Økonomisk Ugebrevs liste over Danmarks 100 rigeste. Hans formue blev sidste år vurderet til 23,6 milliarder kroner.

Stolt ejer
»Vores selskaber og medarbejdere har været enestående dygtige til at navigere gennem en række uforudsete komplikationer som geopolitiske begivenheder, ekstreme prisudsving og en buldrende inflation,« lyder det fra Østergaard-Nielsen i pressemeddelelsen.

»Det er selvsagt en bedrift, vi som ejere er særdeles stolte af, »tilføjer han.

Startskuddet til Torben Østergaard-Nielsens milliardsucces blev grundlagt i 1981, da han startede selskabet Dan-Bunkering, som han overtog helt nogle år senere.

Og det resulterede i, at landmandssønnen fra Vestfyn endte med at eje en virksomhed, der nu er verdens største inden for handel med brændstof til skibe.

Torben Østergaard-Nielsen ejer familieselskabet sammen med sine to døtre. Nina Østergaard Borris (midt) og Mia Østergaard Rechnitzer (th.).
Torben Østergaard-Nielsen ejer familieselskabet sammen med sine to døtre. Nina Østergaard Borris (midt) og Mia Østergaard Rechnitzer (th.). Foto: USTC
Vis mere

Undervejs har Torben Østergaard-Nielsen tilføjet en del flere ben til sit selskab, der nu er et konglomerat, hvor USTC består af syv driftsselskaber, der beskæftiger sig med blandt andet energi, shipping, logistik, environment, recycling, risk management, bilaktiviteter og it.

Torben Østergaard-Nielsen har to døtre, 39-årige Nina Østergaard Boris og 33-årige Mia Østergaard Rechnitzer, der begge er medejere af hans imperium, da de i 2020 fik tildelt hovedparten af aktierne.

De er desuden begge ansat i familievirksomheden i fremtrædende stillinger.

Nina Østergaard Borris, der siden 2022 har været administrerende direktør (Ceo) for USTC, er bestemt også glad for det store overskud:

'Imponerende kraftpræstation'

»I mange år har Bunker Holding været den altoverskyggende virksomhed i USTC, og de er fortsat den primære bidragsyder til rekordresultatet, men over de seneste år har vi opbygget et stærkt konglomerat, som står på flere ben. At Bunker Holding, SDK FREJA, Uni-Tankers og CM Biomass alle kan levere resultater på over 200 millioner kroner, er et håndfast bevis på, at vores strategi er lykkedes,« siger Nina Østergaard Borris.

Selfinvest fremhæver, at både transportfirmaet Freja og CM Biomass har klaret sig godt, selv om både transportmarkedet og træpillemarkedet har været præget af en del usikkerhed.

Også Selfinvests lokomotiv Bunker Holding, der blandt andet sælger sælge brændstof til skibsfart, har haft et godt år med et resultat på 1,6 milliarder kroner før skat.