Ask Rostrup smutter efter 14 år som fast inventar på DR over til konkurrenten.

Fra april skal han nemlig være chefredaktør og kanalchef på TV 2 News.

Og der er altså tale om et perfekt match, hvis man spørger hovedpersonen selv.

»Nyhedsjournalistik har været omdrejningspunktet i hele mit virke som journalist de seneste 30 år. Alt, hvad jeg har lavet, har drejet sig om at opdyrke og formidle nyhedshistorier, om at klæde os alle på til at deltage bedst muligt i samfundet og i demokratiet.«

»Det er det, jeg altid har brændt for – og derfor er TV 2 News for mig det perfekte match,« siger den snart forhenværende DR-profil i en pressemeddelelse udsendt af TV 2.

Rollen som chefredaktør er ikke helt uvant for snart 55-årige Ask Rostrup, der før sin ankomst til DR sad som ansvarshavende chefredaktør på MetroXpress i tre år.

Før det var han i mere end otte år på Berlingske, hvor han blandt andet arbejdede som EU-korrespondent, nyhedsredaktør og nyhedschef.

De seneste år har Ask Rostrup været politisk redaktør og leder af DRs Christiansborg-redaktion samt været vært på 'TV Avisen', 'Langt fra Borgen' og en række valgprogrammer.

Men nu er det altså farvel til DR og Christiansborg og pænt goddag til livenyheder og Teglholmen.

Ulla Pors, som indtil for nylig sad i den stilling, Ask Rostrup skal overtage, er ikke overraskende begejstret for ansættelsen.

»Ask er en erfaren, respekteret og knusende dygtig journalist og leder, som vi får glæde af her på TV 2,« lyder det Ulla Pors, der for nylig blev udnævnt til nyhedsdirektør.