Amerikanske Evelyn Sakash blev sidst set i live 30 september 2020. Siden har familie og venner ledt efter hende.

Under overskriften ‘Lad os finde Evelyn’ er der siden december måned samlet penge ind for at støtte eftersøgningen af den forsvundne kvinde.

Nu er hun fundet død.

Under en bunke skrald i sit eget køkken.

Skuespillerne fra Netflix-serien 'Orange is the New Black'. Som scenograf arbejdede Evelyn Sakash blandt andet på den tv-serie. Foto FRANCOIS GUILLOT. FRANCOIS GUILLOT / AFP.
Skuespillerne fra Netflix-serien 'Orange is the New Black'. Som scenograf arbejdede Evelyn Sakash blandt andet på den tv-serie. Foto FRANCOIS GUILLOT. FRANCOIS GUILLOT / AFP. Foto: FRANCOIS GUILLOT
Vis mere

Den 66-årige Evelyn Sakash, arbejdede i mange år som scenograf på film og serier, hvoraf den bedste kendte herhjemme er Netflix-serien ‘Orange Is the New Black’. Sakash har blandt andet vundet en Emmy i 2003 for sit arbejde, skriver deadline.com.

gofundme.com oprettede hendes kollega Madeline Hartling i december måned en indsamling, der skulle hjælpe til at finde den forsvundne kvinde.

»Brødre og søstre, vores søster Evelyn Sakash, har været forsvundet siden september 2020. Evelyns søster, Ellen Brown, har af egen lomme betalt for at supplere myndighedernes eftersøgning. Mange har spurgt ‘Hvad kan jeg gøre for at hjælpe?’ Du kan give en donation til denne side så Ellen og resten af Evelyns familie kan få de svar, de desperat søger,« skrev hun blandt andet.

Siden har mange doneret penge til eftersøgningen. Siden december er der i alt indsamlet mere end 50.000 kroner.

Evelyn Sakash blev fundet død i sit eget hjem efter at have været savnet i et halvt år. Foto: Carla Roman/Zuma/Ritzau Scanpix
Evelyn Sakash blev fundet død i sit eget hjem efter at have været savnet i et halvt år. Foto: Carla Roman/Zuma/Ritzau Scanpix
Vis mere

Men svaret på, hvad der var sket med Evelyn Sakash, lå mere lige for end ventet. Og hendes skæbne var langt mere tragisk en uhyggelig.

Evelyn Sakash var kendt som en manisk samler. Hendes hjem var fyldt fra gulv til loft med dét, der for andre lignede skrald.

I forsøget på at blive klogere på, hvad der var sket med hendes søster, hyrede Ellen Brown op til påske et rengøringsfirma til at rydde op i Evelyn Sakashs hus i Queens.

Og der fandt hun og familien endelig det svar, de så længe har søgt. Skjult under en bunke skrald i køkkenet lå de jordiske rester af Evelyn Sakash.

Den endelige dødsårsag skal nu fastslås af en retsmediciner. Mens familien venter på at kunne begrave Evelyn Sakash, har Madeline Hartling pustet nyt liv i indsamlingen til hende:

»Evelyns søster, Ellen Brown, har midlertidigt stoppet rengøringsfirmaet, der fandt hendes søster og må nu i stedet planlægge Evelyns begravelse … Giv et bidrag til Evelyns minde, så vi kan støtte Ellen og mindes Evelyn som den søde, elskelige og generøse ven og søster, vi kendte og som vi vil savne,« skriver hun tirsdag.