Torsdag eftermiddag optrådte Danmarks største popdiva, Medina, på Smukfests største scene, og selvom det skete dagen efter, at verdensstjernen Britney Spears stod på selvsamme scene - så er publikum ikke i tvivl om, hvem der er den bedste popstjerne af de to.

»MEDINA!« råber veninderne Simone Hostrup og Kasandra Stimose i kor.

»Britney lavede et godt show, men hun var ikke med i det. Medina var mere til stede, hun kunne godt lide at være her,« uddyber Simone Hostrup.

Simone Hostrup og Kasandra Stimose.
Simone Hostrup og Kasandra Stimose.
Vis mere

For mens Britney ankom med et stort anlagt show, et hav af dansere og meget lidt tøj, så var Medina - iført joggingbukser og mikrofon - langt mere til stede, og det er dét, der for alvor betyder noget, lyder det fra de publikummer, B.T. mødte på festivalpladsen.

»Medina var så meget live og nærværende. Hun var her sammen med os, og det var Britney ikke, det var bare show,« siger Trine Odsgard, der bakkes op af festivalpartneren Kate Bruun.

Men betyder det ikke noget, at Britney er en stor verdensstjerne?

»Det var jo derfor, vi kom for at se Britney, men så var det bare dårlig kvalitet, og det har kostet kassen,« tilføjer Kate Bruun.

Kate Bruun og Trine Odsgard.
Kate Bruun og Trine Odsgard.
Vis mere

Britney Spears blev i kølvandet på sin koncert onsdag aften sablet ned af store dele af det danske anmelderkorps, og både B.T., Politiken, Jyllands-Posten og Ekstra Bladet gav blot popidolet en enkelt stjerne, og flere påpegede det problematiske ved, at Britney blandt andet ikke sang en strofe selv.

Britney Spears imponerede hverken publikum eller anmeldere med sit show onsdag på Smukfest.
Britney Spears imponerede hverken publikum eller anmeldere med sit show onsdag på Smukfest. Foto: Helle Arensbak
Vis mere

Netop det er også en stor forskel på Medina og Britney Spears, mener vennerne Brian Madsen og Lars Lysgaard, der så begge koncerter.

»Medina var absolut bedst, for hun synger selv, og Britney Spears var jo en katastrofe. At hun ikke engang selv synger, det var jo en parodi. Det var et freakshow i min verden,« siger Brian Madsen.

Lars Lysgaard og Brian Madsen.
Lars Lysgaard og Brian Madsen.
Vis mere

Det er ikke kun gæsterne på pladsen, der foretrækker Medinas koncert. I en helt uvidenskabelig undersøgelse på B.T.'s instagramprofil vælger 64 procent Medina som den største popsild af de to.