For to uger siden vandt hun det russiske Melodi Grand Prix og stod klar til at repræsentere Rusland ved årets Eurovision Song Contest i maj.

Men siden har kritikken bare ned over den russiske sanger Manizha og hendes sang ‘Russion Woman’.

Sangen bliver både beskyldt for at »opildne til had mod mænd« og at være »en ydmygelse af de russiske kvinder.«

Problemet er, at Manizha har lagt sig ud med de konservative kræfter i landet. Det skriver The Guardian.

Manizha skal repræsenterer Rusland ved Eurovision Song Contest 2021 i Rotterdam. Foto by Kirill KUDRYAVTSEV / AFP
Manizha skal repræsenterer Rusland ved Eurovision Song Contest 2021 i Rotterdam. Foto by Kirill KUDRYAVTSEV / AFP Foto: KIRILL KUDRYAVTSEV
Vis mere

Både den Russiske Union af Ortodokse Kvinder og den russiske avis Veteranskie Vesti har klaget over sangen.

Unionen af Ortodokse kvinder skriver i et åbent brev, at sangen »opildner til had mod mænd, hvilket underminerer grundlaget for de traditionelle familieværdier«.

Mens avisen, der særligt skriver til krigsveteraner, er gået så langt som til at bede de russiske myndigheder undersøge om teksten bryder med russisk lov.

Avisen mener nemlig at sangen: »Har til formål seriøst at fornærme og ydmyge den russiske kvindes ære.«

Men nu skriver det russiske medie RIA Novosti, at kilder i politiet ikke vurderer, at sangen gemmer på ulovlige statements – og at sangen derfor vil repræsenterer Rusland ved det Internationale Melodi Grand Prix den 22. maj.

Selv mener den 29-årige sanger, der er født i Tadsjikistan men bor i Rusland, at sangen er en hyldest til stærke, russiske kvinder, og at den opfordrer dem til at være mere uafhængige og modstå sexisme.

På sin Instagram-profil har hun skrevet:

»Det har været en sindssygt hård uge. På den ene hånd fuld af kontroverser og problemer, men på den anden fuld af den kærlighed, I alle har delt med mig.«