Eurovision 2021 i Rotterdam bliver uden hviderussisk deltagelse.

EBU (European Broadcasting Union, der står for at arrangere Eurovision, red.) oplyser fredag aften, at Hviderusland bliver smidt ud af den populære sangkonkurrence.

I en udtalelse af EBU fremgår det, at Hviderusland har overskredet deadline for indsendelse af en sang, hvorfor landet ikke bliver en del af den 65. udgave af Eurovision.

Hviderusland havde ellers tænkt sig at sende gruppen Galasy ZMesta afsted mod Holland til maj med sangen 'Ya Nauchu Tebya (I'll Teach You)'.

Men det satte EBU en stopper for.

Sangen var for politisk, lød det. DR-korrespondenten Matilde Kimer forklarede til DR, at selv folket i Hviderusland var utilfredse med indholdet.

Ifølge Matilde Kimer havde sangen et budskab, der sagde, at man skal 'holde kæft og makke ret', hvilket kan ses som en hån af den bevægelse, der gennem længere tid har været mod landets præsident Aleksandr Lukasjenko.

»Det er svært at se som andet end en kommentar til de millioner af hviderussere, der drømmer om og kæmper for et andet Hviderusland, end det, som styret ønsker,« sagde Matilde Kimer 11. marts.

EBU fik efter afslaget indsendt en ny sang fra Hviderusland, men også den blev afvist.

Og nu er deadlinen altså blevet overskredet, hvorfor Hviderusland har fået det endelige og officielle spark.

Eurovision afholdes fra 18.-22. maj i Rotterdam.

Danmarks bud på en Eurovsion-vinder bliver 'Øve os på hinanden' af Fyr & Flamme, der vandt det danske Melodi Grand Prix 6. marts.