Da det amerikanske band The Killers i 2003 udgav singlen 'Mr. Brightside', havde det nok ikke forestillet sig, at den i 2021 ville nå en vild milepæl på den britiske top-100-liste.

Men det er lige præcis, hvad der nu er sket.

For sangen har nu rundet 260 uger – eller fem år – i træk som en del af top-100-listen. Og der er rigeligt med luft ned til nummer to, Snow Patrol med Chasing Cars, der kun kan prale af 166 uger i træk.

Sangen er i dag ikonisk, men det lå bestemt ikke i kortene, at det ville ende sådan, da den blev udgivet.

Her kom den ikke engang på listen, mens den »kun« nåede en plads som nummer 10, da den blev udgivet igen i 2004.

Efter tre uger røg den ud af top-40, og så troede de fleste nok, at 'Mr. Brightside' var på vej i glemmebogen. Men sådan gik det som bekendt ikke.

Dj's begyndte at spille nummeret, og det blev en fast del af spillelisterne, hvad enten det var en bryllups- eller gymnasiefest, ligesom det toppede hitlisterne, hver gang bandet var på en ny koncert- eller festivaltour i Storbritannien.

Top-10-listen over de sange, der har været flest uger i træk på Storbritanniens singlehitliste. Foto: Official Charts.
Top-10-listen over de sange, der har været flest uger i træk på Storbritanniens singlehitliste. Foto: Official Charts.
Vis mere

Det er dog medregningen af streams, der sikrede – og nu har cementeret – sangens plads som fast inventar i top-100.

At sangen er så populær i Storbritannien, kan til dels skyldes, at det amerikanske band har været influeret af britiske band som The Cure, New Order og Depeche Mode.

Nummeret streames, ifølge det officielle selskab bag hitlisterne, i gennemsnit 1,2 millioner gange om ugen, skriver BBC.