Den danske verdensstjerne MØ valgte onsdag aften at åbne sin koncert på årets Smukfest iført sort elefanthue.

Om det er en direkte fuckfinger til det aktuelle maskeringsforbud, om hun eventuelt støtter den elefanthuebærende protestgruppe Pussy Riot (hun har en Pussy Riot-tatovering på armen), eller hun blot synes, det ser fedt ud, er endnu uvist.

Før hun blev Danmarks største popsangerinde, sang hun i den stærkt politiske gruppe MOR og var aktiv i det venstreorienterede politiske miljø, så hun er ikke fremmed over for at ytre sin mening.

MØ på Smukfest 2018.
MØ på Smukfest 2018. Foto: Helle Arensbak
Vis mere

MØ på Smukfest 2018.
MØ på Smukfest 2018. Foto: Helle Arensbak
Vis mere

MØ valgte ikke at kommentere sit elefanthue-stunt fra scenen, men tog den i stedet af efter åbningsnummeret, så festen kunne fortsætte upolitisk med hendes store række af hit.

1. august trådte det nye tildækningsforbud i kraft, og tidligere onsdag fortalte Poul Steffensen, vicepolitiinspektør hos Sydøstjyllands Politi, til B.T., at man altså heller ikke må bære maske på Smukfest, selvom det 'bare er for sjov'.

»Der er kommet en lov, der siger, at man ikke må maskere sig, så den håndhæver vi selvfølgelig. Også på Smukfest. Loven er ganske klar, og den gælder såvel ude på gaden som inde på festivalpladsen,« forklarede han.

B.T. har efterfølgende spurgt Sydøstjyllands Politi, om MØ overtræder loven. De mente ikke, det var en akut sag.

Smukfests talsmand, Poul Martin Bonde, siger til B.T., at han vil undersøge hos sikkerhedsfolkene, om der er overskredet nogen regler.

MØ på Smukfest 2018.
MØ på Smukfest 2018. Foto: Helle Arensbak
Vis mere

MØ på Bøgescenen i Skanderborg med elefanthue på.
MØ på Bøgescenen i Skanderborg med elefanthue på. Foto: Fie West Madsen
Vis mere