Selskabet Down the Drain Holding, der driver musikfestivalerne Tinderbox, Northside og Haven, er blevet opkøbt af Superstruct Entertainment.

»Det er et strategisk opkøb, hvor det er vigtigt at skabe en sammenhængende organisation af festivaler, og hvor man gerne vil have Danmark med, fordi man i forvejen ejer festivaler i Skandinavien. Det er ikke et opkøb, hvor den nye ejer gerne vil lave alt muligt om efter sit eget hoved,« siger direktør i Down the Drain Holding Brian Nielsen.

Det skriver Fyens.dk.

Men hvad kommer det til at betyde for de populære festivaler?

PR Manager John Fogde uddyber overfor B.T.

»De har købt nogle velfungerende festivaler i en velfungerende organisation, og målet er, at vi skal køre videre som planlagt,« siger han og slår fast:

»De tre ejere i organisationen kommer til at forsætte som direktører og lede den videre. Målet er, at der ikke skal være nogen konsekvenser overhovedet.«

Superstruct Entertainmen er også indehavere er store europæiske festivaler som den ungarnske Sziget Festival, hvor der i 2019-versionen er navne som Foo Fighters og Twenty One Pilots på listen.

»Vi kommer ind i en festivalfamilie, som vi regner med, at vi kan trække på i den lange bane,« siger John Fogde.

Northside, Tinderbox og Havens nye indehavere ejer 25 festivaler. Det gør det muligt at lave nogle fornuftige aftaler, om at booke en kunstner til flere festivaler på samme tid.

Brian Nielsen ønsker dog ikke at oplyse, hvor meget det har kostet den amerikanske virksomhed at købe sig til 100 procent af Down the Drain Holding.

Det bliver et nyt og spændende kapitel for den danske virksomhed, der netop er blevet solgt.

»Der er ikke noget vemodigt i det. Jeg er glad og stolt af salget,« siger han til Fyens.dk.

Nu kommer de tre danske festivaler på amerikanske hænder, da Superstruct Entertainment er ejet af kapitalfonden Providence Equity Partners, der har base i New York.

Northside løber af stablen 6-8. juni med navne som Nas, The Streets og The Minds of 99.

Tinderbox bliver afholdt 27-29. juni og får besøg af kunstnere som Billie Eilish, Lana Del Rey og Miley Cyrus. Haven 10-11. august.