»Når far kommer hjem, er mor gået-agtigt. Sådan har vi det nogen gange,« fortæller Tina Dickow med et smil.

Den populære sangerinde blev for halvandet år siden mor for tredje gang, og når hun som nu skal i gang med at promovere og turnere Europa rundt med et nyt album, skal der en masse planlægning til, for at det også hænger sammen på hjemmefronten.

De sidste syv år har hun boet på Island i udkanten af Reykjavik med sin islandske musiker-mand Helgi Jónsson, der for tiden er væk fra familien på grund af et job i Stockholm.

De har sammen børnene Emil, Jósefina og Theodór på seks, fire og halvandet år, og hun er spændt på, hvordan det bliver at have hele banden med i tourbussen, når de tager af sted senere på efteråret.

»Det bliver spændende. Selv med to børn i en bus har det tidligere været heftigt. Min mor har været med før, men nu har vi fået to unge piger, som børnene kender, med til at være babysittere.«

Når hun spiller i Danmark, er basen ofte hendes forældre i Århus, ligesom hendes mands forældre i Reykjavik er gode til at hjælpe til med børnepasningen.

»Deres farmor og farfar bor lige ved siden af os, og vi bruger meget tid sammen og spiser ofte hos hinanden. Bedsteforældrene spiller en stor rolle i børnenes liv, så det er aldrig noget problem for eksempel at tage af sted en forlænget weekend.«

Masser af frihed

Børnene trives både i Danmark og på Island og har bedsteforældrene som deres andet hjem. Noget, Tina Dickow sætter stor pris på.

»Hvis ikke bedsteforældrene kunne træde til, så ville det ikke altid fungere. Det kræver rigtig meget planlægning hele tiden, men lige det med familien har jeg ret godt styr på.«

Hun tilføjer, at selvom et musikerliv kan virke rodet, giver det samtidig også en masse frihed til gode for familielivet.

»Vi arbejder jo meget hjemme, og i de perioder kan vi tage de pauser og fridage, som vi vil. Så det er kun i forbindelse med rejser, det kan være en udfordring.«

Tina Dickow udsender den 28. september albummet ’Fastland’. Herefter følger koncerter i Danmark, Tyskland og udvalgte byer i resten af Europa.

Tina Dickow.
Tina Dickow. Foto: Pressefoto
Vis mere

LÆS OGSÅ HVORDAN TINA DICKOW RAMLEDE IND I EN SKRIVEBLOKADE DA HUN SKULLE IGANG MED SIT NYE ALBUM.