Med sit lange blonde hår, det henførte blik og den blide stemme ligner og lyder hun som en engel.

Men sådan var det bestemt ikke alle, der så og opfattede den danske popstjerne Tina Dickow for 10 år siden. Tværtimod.

»Du skal ikke gøre noget som helst med Tina igen. Hun vil ødelægge dig,« lød de advarende ord fra Tina Dickows nuværende mand, Helgi Jonssons, kusine dengang. Forståeligt nok.

I Anders Aggers nye bog 'Kærlighed' fortæller det dansk/islandske par om de mildest talt tumultariske år, de skulle igennem, før de fik hinanden.

I 2008 havde Tina Dickow hele verden i sin hule hånd. Her ses hun med kronprins Frederik ved uddelingen af Kronprinsparrets Kulturpris, som dét år tilfaldt hende.
I 2008 havde Tina Dickow hele verden i sin hule hånd. Her ses hun med kronprins Frederik ved uddelingen af Kronprinsparrets Kulturpris, som dét år tilfaldt hende. Foto: Jens Nørgaard Larsen
Vis mere

År, hvor ikke mindst den populære sangerinde var fanget i et konstant spind af tvivl og vægelsind. Samt i karrierens hvirvelvind i efterdønningerne af succesalbummet 'Count to Ten'.

Lige siden parret mødtes første gang under en turné i Canada i 2008, var der en helt særlig kemi mellem de to musikere. En akut symbiose, kalder de den i bogen.

Den blev kun forstærket, da Tina Dickow inviterede ham med som musiker på sin store turne i Danmark, England og USA. Forholdet udviklede sig.

At Helgi Jonsson var forlovet, gjorde det ikke nemmere. Uforløste gik de hver til sit.

Tina Dickow med sin islandske mand, Helgi Jonsson.
Tina Dickow med sin islandske mand, Helgi Jonsson. Foto: Jonas Skovbjerg Fogh
Vis mere

Men ikke længe. Tre uger senere ringede Helgi Jonsson til Tina Dickow for at fortælle, at han havde brudt med sin forlovede. At han var klar til hende.

Men hun ville ikke have ham.

I bogen fortæller han, hvordan han var tæt på at bryde sammen. Følte, at han var ved at blive sindssyg. Over at have behandlet et andet menneske, sin forlovede, så ondt og nu selv blive vraget.

Det var dér, hans kusine første gang advarede ham om Tina Dickow.

Det var den argentinske Hollywood-stjerne Mia Maestro- der gjorde Helgi Jonsson hel igen.
Det var den argentinske Hollywood-stjerne Mia Maestro- der gjorde Helgi Jonsson hel igen. Foto: VALERIE MACON
Vis mere

En smuk Hollywood-stjerne blev hans redning. Mia Maestro hedder hun og dumpede pludselig ned i hans liv som sendt fra himlen blot to måneder senere. Han blev hel igen. Så hel, at Tina Dickow blev genforelsket i ham.

»På en måde var det helt ubærligt for mig: at skulle erkende, at jeg havde brugt to år på smadre ham. For bagefter at finde ud af, at jeg godt ville have ham. Eller ville jeg, turde jeg stole på mig selv?« fortæller Tina Dickow i bogen om deres gensyn i 2010, hvor Helgi Jonsson endnu en gang brød med en anden for at få hende. Tina Dickow.

Ikke alle i den islandske familie var lige begejstrede. Og altså slet ikke Helgi Jonssons kusine, som uden omsvøb bad sin fætter holde sig langt fra den danske sangerinde.

»Hun vil ødelægge dig.«

Det er dog endnu ikke sket. Parret har været sammen siden, har tre børn og lever lykkeligt i Island.

'Kærlighed' af Anders Agger og Mingo udkommer på Politikens Forlag 29. oktober