I slutningen af 80’erne, da Thomas Helmig med sange som ’Nu hvor du har brændt mig af’ og ’Midnat i Europa’, havde slået sig fast som Danmarks største popstjerne, havde han så mange hits på hånden, at han faktisk afviste en af tidens største.

I Århus var der samtidig dukket en ny duo op på musikscenen i form af makkerparret Sko og Torp, hvor sidstnævnte arbejdede ved siden af som guitarist i Thomas Helmigs band.

Søren Sko fortæller om Thomas Helmigs afvisning, der endte med at blive Sko og Torps store gennembrud.

»Palle Torp havde skrevet et nummer, som var en del af puljen af nye Thomas Helmig-sange, men Thomas Helmig var ikke interesseret i den.

Han ville, forståeligt nok, hellere skrive sangene selv, så der sad Torp med en lille juvel, der bare skulle slibes.«

Søren Sko overtog i 1990 et af Thomas Helmigs aflagte numre.
Søren Sko overtog i 1990 et af Thomas Helmigs aflagte numre. Foto: TV 2 / DANMARK © (copyright TV 2)
Vis mere

Søren Sko fik skrevet en tekst til melodien, som endte med at hedde ’On A Long Lonely Night’, der sammen med albummet af samme navn i 1990 solgte 200.000 album i Danmark.

Året efter gav Sko og Torp en Danish Music Award som ’Årets nye navn’.

»Hvis jeg ikke havde overtaget sangen, havde jeg måske været vinduespudser i dag,« griner Søren Sko, der gerne vil takke Thomas Helmig.

»Det blev vores første store hit, så tak til Helmig for at han selv ville skrive sine sange, haha.«

Efter ’On A Long Lonely Night’ fortsatte Sko og Torp op igennem 90’erne som et af Danmarks mest populære grupper med over 400.000 solgte album.

Siden gik Søren Sko solo og havde omkring årtusindeskiftet en tjans som dommer i ’Popstars’, hvor han var med til at producere pigegruppen EyeQ’s debutalbum.

»Det var enormt sjovt at lave EyeQ-pladen, men det var også hårdt at være dommer, så den vej har jeg ikke fulgt siden,« fortæller Søren Sko, der om et par uger er aktuel i ’Toppen af poppen’ på TV 2.