Du kan ligeså godt overgive dig, finde Dankortet frem og købe billet. Thomas Helmigs første smagsprøve på næste års musical-udgave af ’Den skaldede frisør’ er et hit.

Den 54-årige danske poplegende har på udgivelsesfronten på det seneste lidt af et mindre formdyk med 2018-albummet ’Takker’ og VM-sangen ’Hele Danmark op at stå’, der nok ikke skriver sig ind i historien som den mest populære fodboldsang.

Men nu har Thomas Helmig altså kastet sig ud i et nyt projekt og indgået samarbejde med Susanne Bier om at lave hendes 2012-filmhit om til en musical.

’Den skaldede frisør – The Musical’ har først premiere til foråret, men allerede nu kan man høre nummeret ’Ny dag’, der fra første guitar-anslag og forårskåde klaver-break er både medrivende og får dig i godt humør.

Det er feel-good gadedrenge-glad-på-vej-ud-af-døren-pop tilsat gospelkor og en Thomas Helmig, der med tungen lige munden og et frejdigt ’Godmorgen!’ hylder hverdagen med veloplagte linjer som fx:

”Der er masser, der skal gøres, snørrebånd, der skal snørres, madpakker, der skal smørres.”

Det er anden gang, at Thomas Helmig og Susanne Bier arbejder sammen.

I 1999 spandt de guld med kæmpehittet ’Den eneste ene’, og eftersom hele 631.953 danskere i 2012 gik i biografen og så ’Den skaldede frisør’ (Den hvor Pierce Brosnan forelsker sig i Trine Dyrholm), bør musical-succesen også være hjemme på forhånd.

’Ny dag’ er i hvert fald nem at høre som en del af en kassesucces, hvor publikum vil flyve op af sæderne og klappe med til den glade musik.

Thomas Helmig kommer ikke selv til at stå på scenen og fremføre nummeret, der er tænkt som musicalens åbningsnummer.

Her overlader han fremførelsen af 'Ny dag' til musicalholdet, der består af kendte navne som Niels Olsen, Silas Holst, Maria Lucia og Bodil Jørgensen.

’Den skaldede frisør – The Musical’ har premiere i Falconer Salen i København den 5. marts 2020 og tager senere på foråret til Århus. ’Ny dag’ er produceret af Emil Falk, der senest har stået bag Hugo Helmigs hits.