'Vi er helt knuste.'

Sådan lyder det fra Thomas Helmig efter aflysningen af Roskilde Festival mandag aften.

Årets helt store festivaloplevelse med far og søn Helmig på Roskilde Festival bliver nemlig alligevel ikke til noget.

Det gør heller ikke en lang række andre koncerter og festivaler.

Det stod klar mandag aften, da statsminister Mette Frederiksen endelig løftede sløret for, hvordan regeringen langsomt vil genåbne landet efter coronakrisen.

Efter mange ugers uvished slog statsministeren fast, at forbuddet mod store forsamlinger bliver opretholdt til og med august.

Det sker for at sikre, at smitten med coronavirus fortsætter med at sprede sig langsomt i et tempo, så sygehusene kan følge med.

Dermed bliver det, nogle har kaldt 'årets koncertoplevelse' med både Thomas og Hugo Helmig på Roskilde Festival, heller ikke til noget.

Det ærgrer både far og søn, og kort efter statsministerens pressemøde skrev Thomas Helmig på Facebook, at de er 'helt knust'.

'Vi er naturligvis helt knust over at se vores sommerkoncerter endegyldigt forsvinde. Koncerterne på Ceres Park og Roskilde Festival bliver udsat til 2021, så meget ligger fast. Hvad der sker med de to Malaga-koncerter, ved vi endnu ikke.'

Den danske popstjerne har dog en helt særlig gruppe af kolleger i tankerne lige nu:

Nemlig den store gruppe af musikere, teknikere og andre medarbejdere, der nu står uden arbejde:

'Udov er at vi havde GLÆDET OS til at feste sammen med jer, synge med jer, danse med jer - så går vores tanker først og fremmest til alle vores musikere, teknikere, stagehands, vagter, leverandører af scene, lyd, lys, hegn osv osv - hele deres livsgrundlag er pist væk, og der er næppe hjælpepakker nok til, at alle overlever det her.'

Også den yngre Helmig er ked af aflysningerne. På sin profil på Instagram postede han mandag aften et billede af sig selv, hvor han ser ud til at være i feststemning.

Men i den medfølgende tekst skriver han:

'Havde glædet mig at se sådan her ud i ansigtet hele sommeren, og jeg havde glædet mig endnu mere til at se jer allesammen derude på scenerne igen... det er, som det er, og der er intet at gøre ved det. Men fuck, hvor er det bittert. Vi ses til efteråret.'