Pas på! Det er ren svindel.

Det er beskeden fra sangeren Thomas Helmig, efter at han angiveligt skulle have inviteret danskerne til koncert på Ceres Park i Aarhus fredag eftermiddag

Sådan ser det i hvert fald ud på Facebook, hvor selskabet 'Denmark Live Concert' har oprettet en begivenhed, som 1.300 danskere har tilmeldt sig, mens yderligere 5.800 er interesserede.

Men de kommer til at gå forgæves. For både selskabet og koncerten er fiktiv.

'Hver eneste dag anmelder vi varianter af disse svindelsider til Facebook. Uden den store effekt. Facebook virker ret ligeglad,' skriver Thomas Helmig på Facebook.

Han opfordrer nu fansene til også at anmelde svindelsiden til Facebook. Og vigtigst af alt:

'Klik ikke på deres opslag.'

Det er ikke til at sige, hvorfor bagmændene bag 'Denmark Live Concert' har oprettet begivenheden. Ifølge Århus Stiftstidende er den mailadresse, som det fiktive selskab har angivet, også falsk.

Mediet har til gengæld talt med social media-strateg Lars Østergaard, der mener, at bagmændene vil forsøge at lokke oplysninger ud af deltagerne ved at få dem til at klikke på et link.

Det kan også være, de bliver snydt til at betale for ikke-eksisterende billetter. Eller også dirigerer de kunderne ind på en hjemmeside, der ikke har noget som helst med Thomas Helmig-koncerten at gøre.

»Lige snart du har et publikum til din hjemmeside og kan få dem til at klikke ind på hjemmesiden, har du mulighed for at tjene penge på klikkene. Det kan så være mere eller mindre legitimt,« siger Lars Østergaard til Århus Stiftstidende.

Thomas Helmig er bestemt ikke den eneste, der bliver udnyttet af lyssky Facebook-brugere.

Også DR blev i foråret misbrugt af svindlere, der oprettede begivenheder for falske koncerter i Koncerthuset.

Dengang spurgte B.T. Facebooks kommunikationschef i Norden, Peter Münster, hvorfor Facebook ikke fjerner de falske begivenheder, når de – ligesom i Thomas Helmigs tilfælde – bliver anmeldt igen og igen.

»Udfordringen ved denne type af håndhævelse er, at det nogle gange kan være svært at se, hvad der foregår, hvis kontakten bliver skabt på Facebook, og udvekslingen af penge og oplysninger sker et andet sted,« forklarede han.

»Vi har selvfølgelig også et ansvar for generelt at have fokus og beredskab, så selvom vi har bygget en platform til at folk kunne gøre fede og hyggelige ting, skal vi også være i stand til at håndtere det, når folk ikke gør det.«

De Thomas Helmig-fans, der blev skuffede over, at koncerten på Ceres Park 11. juni har vist sig at være et svindelnummer, kan til gengæld glæde sig over, at Aarhus-drengen giver koncert på samme arena og samme dato næste år i stedet.