Har du planer om at tage på årets Roskilde Festival til sommer, har du måske overvejet, om den er i fare for at blive aflyst på grund af den aktuelle coronavirus-situation.

80.000 gæster har alllerede sikret sig billet. Når vi når til selve festivalugen i slutningen af juni, vil over 100.000 være samlet på Dyrskuepladsen i Roskilde.

Med andre ord vil rigtig mange mennesker være tæt samlet i teltlejre med stor risiko for at smitte hinanden.

Men der er heldigvis ingen grund til panik lige foreløbig, oplyser Roskilde Festivals talskvinde Christina Bilde.

»Først og fremmest fortsætter vi festivalplanlægningen som normalt, og så holder vi godt øje med situationen,« skriver hun i en mail til B.T..

»Det betyder, at vi følger udviklingen og er i dialog med Sundhedsstyrelsen. Vi vil træffe beslutninger på baggrund af myndighedernes anbefalinger og krav i forhold til større forsamling af mennesker. Vi forholder os især til, at myndighederne i øjeblikket understreger, at det ikke er aktuelt at aflyse større forsamlinger i Danmark,« tilføjer hun.

Skulle det komme så vidt, at man alligevel må aflyse sommerens festival, ved de endnu ikke, om publikum kan få deres penge tilbage.

»En eventuel refusion vil afhænge af omstændighederne for et eventuelt påbud om aflysning, og de omstændigheder kan vi ikke forudsige,« lyder det fra Christina Bilde.

Roskilde Festival 2019.
Roskilde Festival 2019. Foto: Mads Claus Rasmussen
Vis mere

Indtil videre er det sportsverdenen, der har været hårdest ramt i forhold til at aflyse events heriblandt en række fodboldkampe i Italien, indendørs-VM i atletik i Kina og et Formel 1-løb i Shanghai.

Årets Roskilde Festival finder sted fra den 27. juni til den 4. juli.

Hovednavnene på årets plakat er Taylor Swift, Kendrick Lamar, Tyler The Creator og The Strokes.

Blandt danske navne finder man Thomas Helmig, Suspekt og Malk De Koijn.