Festivalgængere fra hele verden kommer ikke til at opleve den danske rapper Per-Vers som konferencier på Orange Scene længere.

Roskilde Festival har nemlig besluttet at droppe konceptet fremover, og det træder i kraft fra dette års festival.

'Kære alle Roskilde-gængere: TAK for alle de gode timer på Orange Scene. Roskilde har valgt at køre uden presenters på scenerne fra og med dette års festival, så eventyret slutter her,' skriver Per Vers til at starte med i et opslag på Facebook:

'Men jeg fik fem gode år på den ikoniske scene med masser af ubeskriveligt smukke øjeblikke!!! Det var virkelig stort, jeg vil savne det lige så sikkert, som jeg aldrig vil glemme den helt særlige sitren og stemning, lige før vi satte en koncert i gang. Bli'r sgu helt rørt af bare at prøve at beskrive følelsen.'

B.T. har været i kontakt med Roskilde Festival, der forklarer beslutningen om ikke at have nogen til at præsentere de forskellige kunstnere på deres forskellige scener.

»Det er i virkeligheden noget, vi har bevæget os mod gennem nogle år,« siger programchef Anders Wahrén.

»Der er en tendens til, at kunstnerne slet ikke har lyst til at blive introduceret. De vil selv gerne styre formen og deres introduktion.«

Han mener også, at tiden helt generelt er løbet fra at bruge konferenciers på festivaler.

Det skyldes, at folk efterhånden har så gode muligheder for at gøre sig bekendt med kunstnerne på de lidt mindre scener, at det ikke er lige så påkrævet som tidligere.

Det er også en af årsagerne til, at programchefen ikke tror, mange vil savne det. Han har heller ikke oplevet en stor efterspørgsel på det.

»Jeg tror egentlig ikke, det er noget, folk kommer til at tænke vildt meget over.«

Anders Wahrén fortæller, at der kan være forskellige ting, de kan gøre for at markere, at der sker noget på scenerne.

»Vi kan jo ikke slukke for lyset som i en koncertsal, men man kan godt lege lidt med nogle effekter, der giver en fornemmelse af, at der nu skal være fokus på scenen.«

Roskilde Festival åbner for campingområdet 29. juni, og hovedprogrammet starter onsdag 3. juli.

Her kan du blandt andet opleve stjerner som Bob Dylan, Cardi B og Mark Ronson optræde.

Kommer du til at savne konferenciers på Roskilde Festival? Giv din mening til kende længere oppe i artiklen.