Husker du Rihanna? I ti år var hun en af verdens største popstjerner, men pludselig holdt hun op med at udgive musik. Fanbasen raser, men selv er hun iskold og er i stedet i gang med at skabe et nyt stort forretningsimperium.

1. januar skrev den i dag 32-årige Rihanna på Instagram en kort kryptisk besked ud til sine 90 millioner følgere om et nytårsforsæt.

Det fik igen-igen hendes følgere i kommentarfeltet til at kræve, at hun genoptog musikkarrieren. En skrev blandt andet:

'Nytårsforsættet burde være at udgive albummet', hvilket fik Rihanna til at skrive flabet tilbage: 'Den kommentar er såååå 2019, bliv voksen'. En anden lignede følger-kommentar svarede hun kort og godt: 'Fuck dig'.

Rihanna lige før coronakrisen indtraf i foråret 2020.
Rihanna lige før coronakrisen indtraf i foråret 2020. Foto: DANNY MOLOSHOK
Vis mere

Siden Rihanna i 2016 udgav sit seneste album, 'Anti', har hun drevet sine fans til vanvid med kommentarer på sociale medier og i interview, hvor hun konstant ændrer holdning til, om hun egentlig gider udgive ny musik.

I december 2019 skrev hun blandt andet på Instagram: 'Opdatering: Mig, der lytter til 'R9' for mig selv og nægter at udgive det', med henvisning til, at 'R9' er arbejdstitlen på et eventuelt kommende album.

Men nej, selvom Rihanna altså historisk set er en af verdens bedst sælgende popstjerner og kun overgås af navne som The Beatles, Michael Jackson og Madonna, har hun altså tilsyneladende ingen planer om at genoptage popstjernekarrieren foreløbigt.

I 2019 sagde hun i et interview med magasinet Vogue:

»Jeg har prøvet at tage i studiet, men jeg har ikke længere den luksus bare at kunne låse mig inde i lang tid, som jeg havde tidligere. Jeg ved, jeg har nogle meget utilfredse fans, men de forstår ikke, hvordan det fungerer.«

Og hvorfor har hun så ikke tid til at lave musik?

Da Rihanna dukkede op på musikscenen i 2005, var hun kun 17 år og blev båret frem af den erfarne rapper og ikke mindst forretningsstærke Jay-Z.

I dag har hun passeret de 30 år og har selv fået opbygget sit eget forretningsimperium, hvor hun sælger tøj og kosmetik. Hun tjener blandt andet en formue på sit makeupbrand Fenty Beauty, som hun ejer sammen med luksusmærkekonglomeratet Louis Vuitton Moët Hennessey, også kendt som LVMH.

En ung Rihanna i 2006.
En ung Rihanna i 2006. Foto: LUCAS JACKSON
Vis mere

Forrige sommer kunne den engelske avis The Sun ifølge Daily Mail berette, at Rihanna havde sat sin musikkarriere på pause for at koncentrere sig om et blive 'skønhedsmilliardær'. Hun havde fundet ud af, at der var flere penge i mode og kosmetik end i musik – særligt nu hvor coronakrisen havde rystet musikbranchen.

En anonym kilde sagde til avisen:

»Rihannas niende album er sat på pause på ubestemt tid. Hun vil lave sine millioner med skønhedsprodukter og er ved at planlægge en ny hudplejeserie. Hendes undertøjskollektion sælger så godt, at hun føler, hun må smede, mens jernet er varmt. Hver gang hun poserer i sit undertøj, går salget op,« lyder det.

Rihanna, der ved siden af sine tøj- og skønhedsfirmaer de seneste par år også har kastet sig ud i skuespil – senest kupkomedien 'Ocean's 8' – har altså godt styr på forretningsdelen.

Rihanna til Met Gala i New York 2018.
Rihanna til Met Gala i New York 2018. Foto: HECTOR RETAMAL
Vis mere

Ifølge det anerkendte amerikanske erhvervsmagasin Forbes skulle Rihanna være god for over 3,7 milliarder kroner, hvilket ved en opgørelse i 2019 gjorde hende til den rigeste kvindelige musiker i verden.

Da magasinet i december opgjorde en liste over verdens 100 mest indflydelsesrige kvinder, lå hun desuden nummer 69 – tre pladser foran popkollega Beyoncé – med Tysklands forbundskansler, Angela Merkel, på førstepladsen.

Derudover er Rihanna gået ind i filantropi og politik.

I forbindelse med coronakrisen har hun blandt andet doneret mange millioner til diverse hjælpeorganisationer og hjulpet fattige og misbrugsofre i New York og Los Angeles.

Rihanna med den franske præsident Emmanuel Macron i februar 2018.
Rihanna med den franske præsident Emmanuel Macron i februar 2018. Foto: PHILIPPE WOJAZER
Vis mere

Senest har hun også blandet sig i den aktuelle konflikt i Indien, hvor regeringen og bønder er i strid om en landbrugsreform. Rihanna har delt en artikel på Twitter, der belyser, hvordan regeringen flere steder har slukket for internettet, og hun spørger: 'Hvorfor taler vi ikke om det her?'

Officielt er Rihanna stadig single, efter hun for et par år siden var kæreste med den saudiarabiske forretningsmand Hassan Jameel, men i december blev hun dog af papparazzifotografer spottet kyssende med rapperen A$AP Rocky på Barbados.

Og til de fans, der stadig drømmer om et nyt Rihanna-album, må man altså formodentlig vente noget tid endnu.

I efteråret lød det nemlig med dybt suk fra Rihanna i en livevideo på Instagram, da hun førte præsidentkampagne imod Donald Trump:

»Hvis en af jer skiderikker spørger mig én gang til om albummet, når jeg nu prøver at redde verden ulig jeres præsident …«

Rihanna til et modeshow i London i december 2019.
Rihanna til et modeshow i London i december 2019. Foto: WILL OLIVER
Vis mere