Er det her konsekvensen af DR’s spareplan? Set blandt publikum i salen var P3 Guld 2019 noget af en skuffelse.

Efter at DR slet ikke afholdt showet i 2018 (!), ville man i år prøve noget helt nyt og politisk korrekt, nemlig at flytte P3 Guld ud af hovedstaden til Odense i en stor lagerhal ved havnen.

De sidste mange år har Danmarks bedste musik-awardshow været afholdt i DR Byens flotte koncertsal, men nu skulle der altså nye lokaler og publikum til.

DR’s kommunikationsafdeling var sparet væk, så i stedet for en rød løber til musikerne, hvor de normalt kan møde fans og fortælle pressen om deres seneste udgivelser, var de i stedet henvist til en kedelig, showfattig bagindgang.

Vagterne havde ikke helt styr på, hvem der var hvem, så et kort øjeblik var den unge sangerinde Clara, der skulle optræde senere på aftenen, lige ved ikke at blive lukket ind backstage, fordi hun ikke havde noget VIP-armbånd.

Det er selvfølgelig helt cool at flytte showet til nye rammer, men det virkede lidt som om, konferencesalen Dok5000 ikke var helt gearet til et liveshow, der både skal glæde publikum i salen og dem hjemme i tv-stuerne.

Der var for varmt, utallige stolper tog hele tiden udsigten til scenen, og da showet var slut, valgte man af sikkerhedsmæssige årsager kun at åbne én udgang og lukke folk langsomt ud i grupper.

Selve showet var svært at følge med i.

Vært Signe Molde, der normalt er en af Danmarks bedste og sjoveste værter, var ifølge de sociale medier dybt malplaceret. Lyden i salen var så dårlig, at man ikke kunne høre, hvad hun sagde, så jeg ved ikke, om Twitter-krigerne har ret.

På grund af den dårlige lyd gik det fynske publikum i gang med danske koncertgængeres yndlingsdisciplin: småsnak. Så kunne det også være lige meget, hvad der skete på scenen.

Musikken ved P3 Guld 2019 var heldigvis for det meste ret fedt.

Saveus åbnede showet som altid fuld af energi og nerve, og især trommeslager Mathias Miang fik banket godt gang i festen på scenen under nummeret ’Ready To Die’.

The Minds of 99, der senere vandt P3 Prisen og de 100.000 kroner gjorde det også godt med Scarlet Pleasure-forsanger Emil Goll som gæsteguitarist, ligesom Benal til sidst fik sat lidt gang i publikum.

At Lis Sørensen endte med at blive den hemmelige gæst, var dog desværre også lidt en skuffelse.

Lis Sørensen er god og fungerede som en sjov, lille gimmick, men at det var, hvad produktionen kunne komme på af overraskelser, var lidt fesent og ikke særlig P3-agtigt.

De danske verdenstjerner Mø og Lukas Graham var til sidst med i to små videosekvenser.

Man troede, mindst én af dem i så fald ville dukke op og stjæle showet, men det blev ved en lille videohilsen.

DR var som bekendt sidste år ude i en større sparre/fyringsrunde, og måske/måske ikke har det sat sit præg på en produktion som P3 Guld?

I så fald er det ærgerligt. For hvor Danish Music Awards hylder dem vi alle kender, og anmelder-prisen Steppeulven dem vi ikke kender, så er P3 Guld den fine mellemting, hvor der bliver spillet live og til tider giver store musikalske øjeblikke.

Dem var der ikke rigtig nogen af i år.