»Så sent som sidste sommer, da jeg optrådte til en 30-års-fødselsdag, kom en ung fyr hen til mig med tårer i øjnene og sagde, at jeg havde betydet alt for ham. Jeg havde gjort, at han turde gøre nogle ting. Sådanne historier har jeg hørt nogle gange, og så er det sgu det hele værd.«

I 2007 ruskede Peter Andersen op i Dansk Melodi Grand Prix, da han stillede op som dragqueen og tog sejren foran Stig Rossen og James Sampson med sangen 'Drama Queen'. I dag optræder han stadig under sit alias DQ, og han er stolt over, hvis hans sejr dengang var med til at nedbryde fordomme og hjælpe andre.

»Det fyldte jo sindssygt meget. Det var første gang, at der reelt var en drag med i et dansk underholdningsprogram på DR i den bedste sendetid – og så i noget så folkeligt som et Melodi Grand Prix. Så det var stort, og alle ville snakke med mig,« husker han i dag tilbage.

»Pludselig blev det legalt at hyre en dragqueen til at komme og underholde til en fødselsdag. Dem, jeg kendte i miljøet, sagde, at det væltede ind med forespørgsler. De havde aldrig haft så meget at lave,« fortæller han med et grin.

Peter Andersen, alias DQ før grandprixet i 2007.
Peter Andersen, alias DQ før grandprixet i 2007. Foto: Henning Bagger
Vis mere

Peter Andersen fortæller, at der selvfølgelig også var 'nogle sure hoveder', der ikke brød sig om hans medvirken, men dem tog han sig ikke af. Det kunne han alligevel ikke bruge til noget, forklarer han.

»For at sige det pænt kan du ikke gå igennem dit liv som homoseksuel uden at møde idioter, som ikke fatter, hvad tingene drejer sig om, og som nærmest stadig tror, det smitter, hvis man rører ved dem, haha. Sådan noget glemmer jeg heldigvis hurtigt.«

Selve grandprixsejren husker han stadig som en kæmpe oplevelse.

Han havde fulgt konkurrencen, siden han var barn, og havde deltaget som korsanger i 2001 og 2005, så da han selv havde en sang klar til 2007-udgaven, vidste han, at han ville vinde.

»Det er jo mærkeligt, men jeg kunne bare mærke, at den ville vinde. Jeg ringede kækt til Søren Poppe (som han kendte fra de tidligere år, red.) og sagde, at han ikke behøvede at sende noget ind, for nu havde jeg skrevet vinderen, haha.«

Det år valgte DR at afholde to indledende semifinaler, og stik imod Peter Andersens forventninger gik han i første omgang ikke videre.

»Det forstod jeg slet ikke. Det lyder arrogant, men det var det slet ikke, jeg havde bare en god mavefornemmelse.«

Han fik dog en chance til, da P3 afholdt en lytterkonkurrence om, hvem af de udstemte der skulle med på et wildcard, og her fik Peter Andersen flest stemmer og senere altså den endelige sejr i finalen, der blev afholdt i Horsens.

Da Peter Andersen udråbes som vinder af vært Camilla Ottesen.
Da Peter Andersen udråbes som vinder af vært Camilla Ottesen. Foto: Ernst van Norde
Vis mere

Selvom han ved det efterfølgende Eurovision, der i 2007 blev afholdt i Finland, ikke gik videre til finalen, så var det stort bare at være med, og han drømmer om en dag at vende tilbage.

»Jeg har sendt mange sange ind til Melodi Grand Prix siden – senest i år – men det er ikke faldet i DRs smag. Jeg følger stadig med, og når jeg er ude at optræde, så forventer folk også, at jeg synger min vindersang.«

Ud over sine dragshow laver Peter Andersen i dag revy og kan til sommer opleves i Rødvig Revyen sammen med blandt andre grandprixlegenden Kirsten Siggaard.