Den 23. marts kunne det nærmest ikke blive værre.

Efter et år med en afbrudt forlovelse, musik, der ikke slog lige så bredt igennem som tidligere, og et dramatisk kollaps på scenen, blev den danske popdronning Medina i Helsingør Byret dømt for at have kørt bil med både kokain og alkohol i blodet.

Medina var efter 10 år på toppen i frit fald og lagde sig fladt ned og skrev en undskyldning til sine fans på Facebook:

'Jeg angrer dybt og er flov over min handling og den situation, jeg har bragt mig selv og andre mennesker i,' lød det blandt andet.

'Der findes ingen undskyldninger for det, jeg har gjort. Men der findes den forklaring, jeg giver jer her. Den vil jeg bruge til at komme videre som et stærkere, klogere og bedre menneske, så godt som jeg kan,' fortsatte hun.

Følte sig forfulgt

Den 35-årige sangerinde har altid delt vandene og har om nogen måttet stå model til hård kritik fra alle sider, om det så gjaldt hendes ellers sympatiske samarbejde med Folkekirkens Nødhjælp, hendes ageren i interview eller optræden på sociale medier.

Da hun i efteråret 2016 fik tildelt 'Æresprisen' ved Danish Music Awards for sit aftryk på dansk musik, stod smagsdommerne ligefrem i kø for at pille glansen af hende.

Medina har følt sig forfulgt af negativitet og slog efter retssagen i foråret ring omkring sig selv og holdt sig i stedet til udgangspunktet: musikken.

I dag, cirka et halvt år efter, er hun aktuel med albummet 'Grim', som hun kalder en del af en helingsproces.

'Jeg har reflekteret meget over, hvad jeg ønsker for mig selv og min fremtid,' fortæller hun blandt andet i en pressemeddelelse.

Hun har endnu ikke lyst til at tale i dybden om sit hårde år, men vil i stedet se fremad og fokusere på at komme videre.

Overvejede at indstille karrieren

Den sidste sang, hun fik lavet færdig til albummet, er netop titelnummeret, hvor hun synger: 'Der er nogen, der har sagt, jeg er grim, og jeg tror på dem.'

»Den sang var den sværeste at skrive,« siger hun til B.T.

»Med det (tekstlinjen, red.) mener jeg medierne, der kontinuerligt gør en dyd ud af at håne, nedgøre samt underminere folks forskellige liv i højere og højere grad. Det er et voksende problem, der på samme tid lærer vores unge mennesker, der en dag skal lede dette land, at det er i orden at behandle hinanden så grimt, som det er blevet til på generel basis.«

Medina har tidligere udtalt i forbindelse med nummeret 'Skyttegrav', at hun på et tidspunkt havde lyst til at skride fra det hele og indstille karrieren. Hun forklarer kort, hvorfor hun alligevel fortsatte:

»Min kærlighed til musikken.«

Samtidig oplever hun fortsat fuld opbakning fra sine fans.

»Mit publikum er alt. Kun kærlighed,« tilføjer hun.

Medina med sine fans.
Medina med sine fans. Foto: FLINDT MOGENS
Vis mere

Arbejdet med de nye sange

Musikproducer Rasmus Stabell har som den ene halvdel af producerteamet Providers fulgt Medina helt fra starten af hendes karriere og har også været med til at lave det nye album.

Han fortæller til B.T., at de allerede i januar gik i gang i studiet og legede sig frem til de nye sange uden at tænke over, hvad det skulle ende med.

Han afviser, at den ydre virak omkring Medinas privatliv påvirkede arbejdsprocessen, og roser i stedet hendes arbejdsmoral.

»Hun er en ener. Jeg har endnu ikke mødt en artist, der arbejder lige så meget som Medina,« fortæller han og giver sit bud på, hvordan hun har formået at holde sig på toppen i en hård musikbranche.

»Ærlighed i sangskrivningen, hårdt arbejde og en forståelse for, hvad hendes force er.«

Overraskende internationalt sommerhit

Selvom det kan virke til, at det seneste år har været én lang nedtur for Medina, har der også været lyspunkter.

Hun er stadig hovednavn, når hun spiller på festivaler, og overstrålede ifølge publikum blandt andre Britney Spears på årets Smukfest.

Hen over sommeren fik hun endda et top-20-hit i Storbritannien med den britisk-tyske producer-duo M-22 og nummeret 'First Time'.

Et samarbejde, der helt sikkert skal følges op på senere på året, lyder det fra Medinas bagland.

Det er 10 år siden, Medina slog igennem og satte sig på poptronen med gennembrudshittet, 'Kun for mig'. Hun er her, trods listen af møgsager, endnu og mener selv, hun har mange år i sig endnu.

»I de kommende år vil der ske nogle ret spændende ting, som jeg glæder mig til. Jeg er kun 35, og jeg er kun lige begyndt,« slutter hun.

Medina mødte som ambassadør for Folkekirkens Nødhjælp britiske prins Harry, da han var på besøg i København.
Medina mødte som ambassadør for Folkekirkens Nødhjælp britiske prins Harry, da han var på besøg i København. Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

Andre læser også