Musikeren Rasmus Berg - der er kendt fra Den Gale Pose - er død efter 'en hård kamp mod en modbydelig sygdom'.

Det fremgår af et opslag, som Rasmus Bergs tidligere gruppemedlem fra Den Gale Pose - Nicholas 'Coldhands' Kvaran - har delt på Facebook, hvor han har gengivet Rasmus Bergs søsters ord.

Den Gale Pose, som for alvor slog igennem i midten af 1990'erne, er for mange synonymt med essensen af dansk hiphop og har hit som 'Spændt op til lir' og 'Definitionen af en stodder' i deres repertoire.

Coldhands har gengivet Rasmus Bergs søsters opdatering på Facebook, hvor hun skriver:

Den Gale Pose blev gendannet for at spille til 'Respekt'-koncert i 2011.
Den Gale Pose blev gendannet for at spille til 'Respekt'-koncert i 2011. Foto: Thomas Freitag
Vis mere

'I går tog min familie og jeg afsked med min lillebror Rasmus Berg, som forlod denne verden efter en hård kamp mod en modbydelig sygdom. Han kæmpede så tappert, og han vil være i vores hjerter altid.'

Hvilken sygdom, Rasmus Berg havde, har det ikke været muligt at få en kommentar på.

Selv tilføjer Coldhands på Facebook: 'Har ingen ord!'

Den Gale Pose bestod oprindeligt af Jesper 'Jokeren' Dahl, Rasmus 'B' Berg, Nicholas 'Coldhands' Kvaran og Blæs Bukki, hvis borgerlige navn er Lasse Bavngaard. Sidstnævnte forlod senere gruppen og blev medlem af Malk de Koijn.

Siden det sent onsdag kom frem, at Rasmus Berg er gået bort, er det strømmet ind med mindeord og sidste hilsner til ham på de sociale medier. Rapper og hiphipper Kuku Agami skriver i en kommentar til Nicholas 'Coldhands' Kvaran:

'Hey Nick.. Jeg er så fucking ked af at høre, at B (Rasmus, red.) er gået bort. My condolences to you and all his loved ones,' skriver han.

Rapperen Jesper 'Livid' Helles - der er kendt fra gruppen Kaliber - mindes ham også:

'RIP Rasmus Berg. Du var og er en legende og en kæmpe inspiration. Det var i din og Nick Coldhands kælder i indre KBH, at Kaliber blev til - tak for støtte, gode råd og gode stunder dengang. Mine tanker går til dine nærmeste,' skriver han.

Den danske sangerinde Karen Mukupa har også kommenteret Nicholas 'Coldhands' Kvarans opslag:

'Nej nej nej, hvor er det dog bare trist! Mega chok nyhed. Stort kram og kondolencer herfra,' skriver hun og tilføjer en grædende emoji.

Sangskriver og musikproducer Lars 'Chief 1' Pedersen skriver:

'Åhh fuck .. En god og reel mand, altid holdt stilen og var en gentleman. Gør mig ondt, Nick. Sender styrke ud til jer alle.'

Radiovært Dan Rachlin skriver i samme kommentarspor:

'Sjove, flabede, hjertelige Rasmus. Hvil i fred', og tilføjer et rødt hjerte.

Samme hjerte har sangerinden Karen Rosenberg også tilføjet sin besked:

'Uden ord. Kæmpe kærlighed,' skriver hun.