Danmarks største popsangerinde fylder den 13. august 30 år og må efterhånden siges at være trådt ind i de voksnes rækker. Eller hvad? Da B.T. møder hende backstage på årets Smukfest, er hun alligevel ret tøvende.

»Du må undskylde, hvis jeg ser en lille smule træt ud. Jeg kom fra L.A. i går, så jeg har stadig lidt jetlag,« griner det danske svar på en moderne Spice Girl, da hun i sin lille skurvogn er ved at gøre klar til en af sine efterhånden sjældne danske koncerter.

Siden MØ i 2014 brød igennem i Danmark og året efter fik et regulært verdenshit, ’Lean On’, med den amerikanske supergruppe Major Lazer, har hendes 20’ere været en vild rutsjebanetur af oplevelser. Hvordan har hun det så med at gå ind i 30’erne?

»Jeg ved det ikke…Jeg har udskudt at tænke på, hvad det indebærer. Siden jeg var teenager, har jeg altid været bange for at blive voksen. Jeg synes jo slet ikke, at jeg er voksen inde i mit hoved. Så jeg tænker bare, at tingene fortsætter, og så udvikler jeg mig forhåbentlig og bliver klogere og bedre til tingene.«

MØ tør ikke sige højt, hvilke drømme og mål hun har for sine 30’ere, af frygt for, at det ikke vil gå i opfyldelse. Til gengæld har hun for første gang i mange, mange år styr på, hvad der skal ske på selve fødselsdagen.

»Fordi jeg har rejst så meget, har jeg ikke holdt fødselsdag de sidste seks år, men nu skal det være. På selve dagen spiller jeg i Budapest, men så kommer jeg tilbage til Danmark og holder en giga stor fest for venner og familie i slutningen af måneden. Det bliver virkelig godt for en gangs skyld at kunne gøre det,« smiler hun og tilføjer, at hun generelt har et ’pissesvedigt liv’.

»Jeg føler mig ret heldig.«

MØ i sin backstagevogn på årets Smukfest.
MØ i sin backstagevogn på årets Smukfest. Foto: Kristian Dam Nygaard
Vis mere

Hun bor til daglig i Los Angeles, hvor hun i foråret har arbejdet på at gøre sit kommende album færdig. I dag er hun aktuel med singlen ’Sun In Our Eyes’, der blandt andet delvist er inspireret af et gammelt barndomsidol.

»Jeg elskede den der Danny Kool-sang ’Senorita’, som bare handlede om sommer, og hvordan han savnede sin kæreste, der var i Spanien. ’Sun In Our Eyes’ handler om, at man er kommet hjem fra en sommerferie og har haft et sommercrush, og så drømmer man sig tilbage til det.«

MØ har tidligere fortalt om, hvordan det blev et kæmpepres for hende at leve op til verdenshittet ’Lean On’, og at det derfor har taget nogle år at lave et nyt album. Til gengæld har nummeret åbnet en masse døre og ikke mindst givet en god økonomisk gevinst.

»Selvfølgelig følger der en god økonomi med et så stort track. Men det er ikke sådan, at jeg kan leve af det resten af livet. Det er lidt indviklet med, hvordan man fordeler royalties, men det er jo først og fremmest en Major Lazer-sang.«

MØ har de sidste par år arbejdet med og mødt verdensstjerner som Justin Bieber, Rihanna og senest Miley Cyrus' lillesøster, Noah Cyrus, med nummeret ’We Are’.

Onsdag aften i Skanderborg deler MØ dog backstageområde med et par stjerner, hun ikke har mødt endnu – men som hun i den grad håber at støde ind i.

»Jeg er kæmpe fan af Kim Larsen og Britney Spears. Jeg har desværre aldrig mødt dem, så hvis det lykkes, fangirler jeg nok lidt.«