Der er blevet konstateret et tilfælde af coronavirus til en Martin Jensen-koncert i Aalborg i lørdags.

I første omgang meldte koncertstedet Aalborg Kongres & Kultur Center til B.T., at det var et tilfælde af den nye omikronvariant. Men Styrelsen for Patientsikkerhed har siden oplyst til B.T., at man frygter det, men endnu afventer bekræftelse på, at det er den nye og mere smitsomme coronavariant.

Stadig anbefales alle koncertgængerne at lade sig teste.

Det bekræfter Nicolaj Holm, der er administrerende direktør i Aalborg Kongres og Kultur Center, hvor lørdagens Martin Jensen-koncert blev afholdt, over for B.T.

»Vi er blevet kontaktet af myndighederne, hvorefter vi aftalte med dem, at vi sender en mail ud,« fortæller direktøren og uddyber, at det drejer sig om mere end 2.000 mennesker. Herunder omkring 1.600 publikummer til Martin Jensens koncert, samt alle, der har opholdt sig i kulturcenterets fælles foyer i samme tidsrum.

Også Martin Jensen selv udtaler til B.T., at han er ked af situationen.

»Jeg er netop blevet orienteret af Aalborg Kongres & Kultur Center, og det er jeg enormt ked af at høre. Jeg har fuld tillid til, at Aalborg Kongres & Kultur Center har opfyldt alle krav til sikkerhed, tjek af vaccinepas og så videre, så det er vildt ærgerligt, at der er alligevel er konstateret smitte. Sikkerhed har højeste prioritet hos os, og derfor vil jeg også følge sagen tæt de kommende dage,« lyder det fra 'X Factor'-dommeren.

I mailen, som B.T. har set, der er blevet sendt til de deltagende til lørdagens Martin Jensen-koncert i Aalborg Kongres & Kultur Center, skrives det, at en fra publikum efterfølgende er blevet testet positiv for den nye coronavariant omikron.

I april 2021 sendte DJ Martin Jensen live fra taget af scenetårnet i Aalborg Kongres & Kultur Center. Det var første koncert i coronakonceptet Me, Myself Online, hvor han streamede sit dj-set for publikum gennem sin Twitch-kanal. Foto Henning Bagger.
I april 2021 sendte DJ Martin Jensen live fra taget af scenetårnet i Aalborg Kongres & Kultur Center. Det var første koncert i coronakonceptet Me, Myself Online, hvor han streamede sit dj-set for publikum gennem sin Twitch-kanal. Foto Henning Bagger. Foto: Henning Bagger
Vis mere

Derfor opfordres de mange deltagende til koncerten at lade sig PCR-teste onsdag og fredag, altså fjerde- og sjettedagen efter koncerten og den mulige smitte.

Ikke mindst opfordrer Aalborg Kongres & Kultur Center i mailen til, at man bringer meddelelsen videre til dem, man fulgtes med til koncerten.

Alligevel mener direktør Nicolaj Holm, at man har gjort alt, man kan for at undgå og oplyse om det mulige tilfælde af coronavarianten.

»Vi har fulgt myndighedernes retningslinjer, det har vi sådan set gjort hele vejen under coronaen,« siger direktøren for koncertstedet.

Han understreger, at der var krav om coronapas ved indgangen til koncerten, og at det krav er blevet overholdt til punkt og prikke.

»Der er ikke nogen, der er kommet ind, der ikke har vist coronapas. Det gælder både publikum, og hvad der ellers måtte være af gæster, medarbejdere og leverandører, og det er også et krav backstage,« forsikrer Nicolaj Holm.

Hos Styrelsen for Patientsikkerhed oplyser man dog, at situationen stadig er oppe i luften.

»Der er ikke tale om en bekræftet smitte med varianten, der er tale om et tilfælde under mistanke, så vi afventer Statens Serum Institut,« oplyser styrelsen til B.T.