Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Er du heldig - og gavmild - kan du én gang for alle sætte punktum for den evigt tilbagevendende tøjkrise …

Nu kan du nemlig blive ejer af kjolen, som Tina Turner bar under sin ‘Wildest Dreams Tour’ i 1996-1997. Det skriver Page Six.

Kjolen, der bedst kan beskrives som en - meget kort - underkjole oversået med Swarovski krystaller, var designet af Versace, og det vakte mere end almindelig opstandelse, da den dengang 57-årige Tina Turner gik på scenen den allerførste aften på tournéen.

Sangerens tidligere stylist, Wayne Scot Lukas, havde kreeret kjolen sammen med den nu afdøde Gianni Versace, men der krævede mere end almindelig overtalelse, at få stjernen til at synge hits som ‘Simply The Best’ iført den funklende sag.

Sådan så det ud, da Tina Turner åbnede den europæiske del af sin verdens tourne i Paris 3. maj 1996. Foto Daniel MORDZINSKI
Sådan så det ud, da Tina Turner åbnede den europæiske del af sin verdens tourne i Paris 3. maj 1996. Foto Daniel MORDZINSKI Foto: DANIEL MORDZINSKI
Vis mere

»Tina hadede Versace! Hun var meget mere til Armani,« har han nemlig tidligere fortalt Page Six.

Og dét var ikke den eneste forhindring. Ifølge Wayne Scot Lukas skulle Tina Turner slet ikke have haft kjolen på under åbningens-koncerten i Paris, fordi den ankom alt for sent.

»Det krævede en politi eskorte at få den frem i tide. Jeg faldt ned på knæ og græd. Da hun kom ind på scenen i kjolen og sang sit åbningsnummer foran 69.000 fans, der sang ‘Simply The Best’ med fransk accents, følte jeg, at jeg endelig var nået i mål,« husker han.

Nu skal den helt unikke kjole have en ny ejer. Krystallerne og de underliggende blonder vil gå til højestbydende, når kjolen på tirsdag kommer på auktion under Miami Art Week.

Udover selve kjolen, vil også 111 foto af supermodellen Kara Young, der som den første i 29 år har fået lov at posere i kjolen, ligesom originale tegninger og noter fra designprocessen, komme under hammeren. Overskuddet af salget går til velgørenhed.

Andre læser også