Anna Ritsmar var tidligere på året kæmpefavorit til at vinde det danske melodi grand prix, men måtte se sig slået på målstregen af en rødhåret viking. I dag er hun for længst kommet videre og kæmper nu for at slå igennem med sit nyt band.

»Melodi grand prix føltes som en lang drøm. Der blev sørget så meget for mig, at jeg slet ikke kunne følge med. Altså på den gode måde. Det var så uvirkeligt.«

Sådan husker Anna Ritsmar i dag tilbage her et halvt år efter, hun i foråret kun 17 år gammel fik en andenplads ved det danske melodi grand prix.

Den unge sangerinde fra Hillerød havde i forvejen gjort sig bemærket i ’X Factor’ to år forinden, så hun var bookmakernes store favorit til at tage sejren med nummeret ’Starlight’, men i finalen måtte hun se sig slået af sangeren Rasmussen.

B.T. møder Anna Ritsmar i Skanderborg på årets Smukfest, hvor hun med sit nye band Aufori deltager i DR’s talentkonkurrence ’Karrierekanonen’.

»Vi har spillet sammen i to år. Vi gik på efterskole sammen, og da jeg fik mulighed for at spille på Uhørt festival, dannede vi Aufori, som jeg så også havde under melodi grand prix,« fortæller Anna Ritsmar.

Anna Ritsmar på Smukfest 2018.
Anna Ritsmar på Smukfest 2018. Foto: Kristian Dam Nygaard
Vis mere

Hun overvejede ikke at have bandet med på scenen under melodi grand prix, fordi hun ser det som to forskellige ting.

»Det ville ikke være bandets ånd. Til melodi grand prix sang jeg heller ikke min egen sang, men et nummer som sangskriveren Lisa Cabble havde skrevet.«

Hun håber dog, at hendes deltagelse ved melodi grand prix kan hjælpe med at sætte fokus på Aufori.

»Jeg sørger for at nævne bandet hver gang. Bandet er personligt meget større for mig end melodi grand prix.«

Anna Ritsmar droppede i forbindelse med melodi grand prixet ud af gymnasiet, hvor hun gik i 2.G. Hun er efterfølgende ikke vendt tilbage, da hun gerne vil se, hvor langt musikken kan tage hende.

»Vi vil gerne lave et album og ud og spille meget mere. Så må vi se.«

Anna Ritsmar fik i foråret en andenplads ved dansk melodi grand prix med nummeret 'Starlight'.
Anna Ritsmar fik i foråret en andenplads ved dansk melodi grand prix med nummeret 'Starlight'. Foto: Henning Bagger
Vis mere