Han har sunget for hele Danmark i bedste sendetid i tv-programmet 'X Factor', han har været radiovært på P3, og han har medvirket i flere indslag for DR. Siden han sang sig ind i danskernes hjerter, har Sigmund Trondheim sigtet mod toppen. Hans seneste job er der dog ikke meget stjernestøv over.

Den flamboyante entertainer har nemlig fået job i Matas i Lyngby Storcenter.

»Jeg har ikke erfaring med noget lignenede, men jeg elsker makeup, går tit med det og kan lide at lægge det, men det er i hvert fald mere oplagt til mig end at stå i Føtex eller Bilka eller at være telefonsælger eller gadesælger, that's so below me (det er under min værdighed, red.),« griner Sigmund Trondheim.

For en måned siden valgte den 23-årige talentshowdeltager at lægge et opslag på Facebook, hvor han søgte et job.

'ALT lige fra TV producering, vært, journalist, reportage til pædagogmedhjælper, servicemedarbejder på cafe eller restaurant. Sociale medier & influencer firmaer! Comedy! Hos MATAS MAGAZIN, BODYSHOP, ILLUM. Eller som salgsassistent/medhjælper hos tøjbutikker! Alle butikker! Danseinstruktør!' lød det i opslaget, hvor han dog ikke lagde skjul på, at hans allerstørste drøm var at få et fast job i tv-branchen.

Det var ikke, fordi de eksklusive tv-tilbud ligefrem hobede sig op, så da han blev tilbudt jobbet i Matas, slog han til.

»Det er kun 25 timer om ugen, så jeg har stadig tid til at forfølge min drøm og lave spillejob ved siden af. Men nu er jeg flyttet til København og bor mit eget sted, og der er en husleje på 5.000, så hellere være på den sikre side og have en fast indkomst, mens jeg satser på alle de andre ting imens,« siger Sigmund Trondheim.

Sanne Salomonsen med sine tre deltagere Oliver, Vita og Sigmund i den seneste omgang 'X Factor'.
Sanne Salomonsen med sine tre deltagere Oliver, Vita og Sigmund i den seneste omgang 'X Factor'. Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

Han havde første arbejdsdag i Lyngby Storcenter onsdag, og han har allerede oplevet flere fans, der er kommet ind blot for at få taget et billede og få at kram af 'X Factor'-stjernen. Det har hans arbejdsgiver det dog helt okay med.

»Min chef er megasød, og hun synes, det er megasjovt, så hun foreslog, vi kunne lave en stand, hvor jeg skulle sidde og signere produkter og tage billeder. Butikken har også delt et billede af mig på Facebook: 'Kom forbi og bliv betjent af Sigmund'. Men man burde jo næsten sige, at hvis man skal lave et eller andet og bruge mit navn, så vil jeg måske også godt have lidt mere løn for det,« smiler han.

Foruden det nye arbejde i Matas og diverse spillejob er Sigmund Trondheim i gang med at blive filmet til en dokumentar, som kommer på DR3 til efteråret. Snart skal han også udgive en selvbiografi, og 16. august optræder han på Rådhuspladsen under Copenhagen Pride, hvor han samtidig kan løfte sløret for en ny single, som kommer på Spotify.

»Jeg knokler hårdt for at lave mere musik. Jeg vil hellere være hardcore entertainer-Sigmund på fuld basis i stedet for at sidde i Matas i et storcenter. It's really just for the money (jeg gør det for pengenes skyld, red.), men you gotta start from the bottom and work your way up (man må starte fra bunden og arbejde sig op, red.),« slutter Sigmund Trondheim.

Inden 'X Factor' var Sigmund Trondheim med i 'Talent 2015'.
Inden 'X Factor' var Sigmund Trondheim med i 'Talent 2015'. Foto: Henning Bagger
Vis mere

Andre læser også