Kravet fra en række menneskerettighedsaktivitster var krystalklart: Mariah Carey burde have aflyst en koncert i Saudi-Arabien eller langet ud efter styret.

Sådan gik det dog ikke. Torsdag aften gik den amerikanske superstjerne på scenen i King Abdullah Economic City sammen med Sean Paul og DJ Tiesto, skriver CNN.

Hun burde have aflyst eller brugt lejligheden til at opfordre styret til at løslade 11 kvindelige menneskerettighedsaktivister, der har siddet fængslet i det omstridte land siden maj sidste år.

I fængslet har de ifølge saudiske aktivister og organisationen Human Rights Watch været udsat for tortur og seksuelle overgreb. Derfor håbede broderen til en af de fængslede, Walid Alhathloul, at Mariah Carey ville adressere det betændte spørgsmål.

Men det synes Mariah Carey altså ikke, der var nogen grund til at komme ind på, da hun gik på scenen.

I en meddelelse fra hendes agenter lyder det, at verdensstjernen opfattede det som et 'positivt skridt mod opløsningen af kønsopdelingen' i Saudi-Arabien, hvis hun optrådte der.

»Som den første kvindelige internationale kunstner, der optrådte i Saudi-Arabien, anerkender Mariah den kulturelle betydning af begivenheden og vil fortsætte med at støtte globale bestræbelser mod lighed for alle,« hedder det videre i udtalelsen.

Ifølge myndighederne i Saudi-Arabien er de 11 kvinder fængslet for 'mistænkelig kontakt med fremmede myndigheder'.