Da Netta Barzilai vandt Eurovision sidste år med sangen Toy, var det en glædelig begivenhed. Men ret hurtigt rejste spørgsmålet sig, om man kunne afholde den store sangkonkurrence i Israel på grund af Palæstina-konflikten.

Det mener den amerikanske sangerinde Madonna ikke er et problem.

Hun gør det klart over for CNN, at hun har i sinde at optræde ved Eurovision.

'Jeg vil aldrig aflyse en optræden for at tilfredsstille nogens politiske agenda, men jeg vil heller ikke stoppe med at udtale mig om forbrydelser mod menneskerettighederne, hvor end de må finde sted,' siger den 60-årige verdensstjerne.

'Mit hjerte bløder, hver gang jeg hører om uskyldige, der mister livet i denne region og volden, som oftest bliver udført for at føje politiske agendaer for folk, der nyder af denne ældgamle konflikt. Jeg håber og beder til, at de snart vil bryde fri af denne forfærdelige ødelæggelsescyklus og skabe en ny vej mod freden.'

På trods af den seneste udmelding fra Madonna, som er på vej til Israel, så er der nogle helt lavpraktiske udfordringer, som endnu ikke virker til at være løst.

Tidligere på dagen kom det frem, at man endnu ikke har fået en endelig aftale på plads med 'Like af Virgin'-sangeren.

»Vi er i en situation, som er lidt mærkelig. Vi har en kunstner, som gerne vil deltage i Eurovision Song Contest, og som vi ville elske at byde velkommen på den scene. Men for at lykkes med det, skal vi have sikret rammerne«, sagde Eurovisions administrerende direktør, Jon Ola Sand, til BBC tidligere på dagen.

Leonora repræsenterer Danmark til Eurovision med sangen 'Love Is Forever'.
Leonora repræsenterer Danmark til Eurovision med sangen 'Love Is Forever'. Foto: Henning Bagger
Vis mere

Til gengæld skulle det være sikkert og vist, at fire tidligere deltagere spiller i pausen: Conchita Wurst, Måns Zelmerlöw, Eleni Foureira og Verka Serduchka.

Ukraine har trukket sig fra årets konkurrence efter store stridigheder mellem den ukrainske tv-station UA: PBC, der sender den nationale sangkonkurrence, og årets vinder, Maruv.

Og en række internationale personligheder har kritiseret Eurovision for at gennemføre årets show i Israel, som automatisk blev værtsland, da landets deltager sidste år, Netta, vandt Eurovision med sangen 'Toy'.

B.T. dækker Eurovision hele ugen. Finalen bliver sendt lørdag klokken 21 på DR1.