Hun har været en del af den danske musikscene i mere end 40 år og storhittet med sange som 'Verden er i farver' og 'Mine øjne de skal se'.

Torsdag aften blev Lis Sørensen hyldet, da hun vandt Danish Music Awards' Ærespris ved prisuddelingen, som i år løber af stablen i K.B. Hallen i København.

Og det manglede da også bare, sagde sangerinden, da hun takkede for prisen.

»Da jeg fik brevet, tænkte jeg: 'Det var kraftedeme på tide'. Jeg har lagt i ovnen til den her pris siden 1974, så det er en kage, der har bagt i mange år. Jeg er ustyrligt lykkelig over den,« sagde hun.

64-årige Lis Sørensen begyndte sin karriere i pigebandet Shit & Chanel og blev senere en del af Anne Linnet Band sammen med Anne Linnet og Sanne Salomonsen.

Siden har hun skrevet og udgivet sin egen musik og samarbejdet med store danske musikere som eksempelvis Sebastian.

I 2019 har hun igen turneret med Anne Linnet og Sanne Salomonsen, som torsdag overrakte hende æresprisen.

I motivationen for prisen sagde de blandt andet:

»Du har aldrig været bange for at samarbejde med andre musikalske giganter. Men du har ikke tabt dig selv på rejsen. Det er en bedrift som i sig selv kræver musikalsk overskud, selvtillid og stor integritet.«

»Du modtager ikke Danish Music Awards' Ærespris for alt det, du har været. Du modtager Danish Music Awards' Ærespris for alt det, du er.«

I sin takketale understregede Lis Sørensen, at der både har været op- og nedture på hendes musikalske rejse, men at begge dele har gjort hende klogere.

»Tak for medvind, men også for modvind og modstand, for det er der, man finder ud af, hvad det er for nogle resurser, man har, og hvor fedt det er at synge, og hvor vigtigt det er at blive ved.«

»Tak til mit publikum, som stadigvæk kommer. Vi har de fedeste oplevelser, og jeg elsker at være ude at spille. Tak skal I have,« lød det fra sangerinden.

Genoplev B.T.s LIVE-blog fra K.B. Hallen herunder: